fbpx

Kaj se na internetu zgodi vsakih 60 sekund?

Kaj se zgodi na internetu vsakih 60 sekund?

Kaj se na internetu zgodi vsakih 60 sekund? Internet je živahen kraj! Vas zanima, kaj se v eni minuti zgodi tam? Podatki iz zadnje raziskave vas bodo naravnost šokirali! Ste vedeli, da vsako minuto tvitnemo več kot 400-tisočkrat in da je vsako minuto na YouTube naloženih prek 300 ur videovsebin? Drugi statistični podatki niso nič manj osupljivi.

Kaj se na internetu zgodi vsakih 60 sekund? Mislite, da ste samo vi zasuti z e-pošto? Vsako minuto se na pot odpravi kar 150 milijonov e-sporočil, zato po vsej verjetnosti niste edini s tem problemom. A na internetu se v takem norem tempu dogaja še precej drugih stvari. Vsako minut je na primer rezerviranih 1.389 prevozov prek Uberja, na Instagram naloženih 56 tisoč fotografij, Tinder vsakih 60 sekund ustvari 18 tisoč potencialnih parčkov, na Facebooku pa je v tem času podeljenih kar 3.125.000 všečkov! Pregoreva tudi mobilna aplikacija WhatsApp Messenger, kjer uporabniki v minuti pošljejo 70 tisoč videosporočil.

PREBERITE ŠE: Zanimiva dejstva o internetu, ki jih še niste poznali

Brez interneta si danes marsikdo ne zna predstavljati življenja.
Brez interneta si danes marsikdo ne zna predstavljati življenja.

Mnoge od teh številk so v zadnjem letu skokovito narasle. Promet Uberja se je povečal za več kot 100 odstotkov, na Amazonu pa je vsakih 60 sekund oddanih za 203.596 ameriških dolarjev naročil, kar je izjemen skok v primerjavi z enakim obdobjem lani, ko je bilo teh ”le” za 83.836 dolarjev. Druge zanimive statistične podatke si lahko ogledate v spodnji infografiki.

Kaj se zgodi na internetu vsakih 60 sekund?

Kaj se zgodi na internetu vsako minuto?
Kaj se zgodi na internetu vsako minuto?

Dodatne Informacije

Več informacij:
go-globe.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!