fbpx

Recept: pečena buča s česnom in rožmarinom

Foto: envato

Jesen nam prinaša različne dobrote, ena izmed njih je tudi buča, iz katere lahko pripravimo marsikatero jed.

Buča je prava zakladnica vitaminov. Bogata je z vodo, vlakninami, beljakovinami in vitamini. Semena pa vsebujejo beljakovine in minerale in se uporabljajo pražena, kot prigrizek ali za pridobivanje olja s hladnim stiskanjem.

Bučno olje je lahko prebavljivo. Po hranilni vrednosti je buča vodilna med zelenjavo. Ima šestkrat več vitaminov kot jabolka in pesa, bogata je z vitaminom A, vsebuje tudi vitamine C, E in nabor vitaminov B ter železo.

Poglejmo, kako pripraviti prilogo iz pečene buče.

Pečena buča s česnom in rožmarinom

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 600 g buče
  • rožmarin
  • 2 stroka česna
  • olivno olje

Navodila

  1. Bučo prerežemo na pol in ji odstranimo notranji del in jo narežemo na tanke rezine.
  2. Rezine razporedimo po pekaču, obloženem s peki papirjem in dodamo rožmarin, sol in česen ter pokapamo z oljčnim oljem.
  3. Postavimo v pečico in pečemo pri 180°C 30 minut.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.