Poleti nam najbolj pašejo hladne, osvežilne pijače, jeseni, ko dnevi postajajo čedalje hladnejši, pa najraje posežemo po nečem toplem. Vendar to ne pomeni, da se moraš odpovedati koktejlom - pripravili smo ti recept za topel gin tonik, ki bo pogrel tako tvoje telo kot srce.
Posebna različica gin tonika, rezervirana za hladnejše dni, ima eno skrivno sestavino: jabolčnik. Jesen je namreč letni čas, ko zorijo številne vrste jabolk s čudovitimi okusi. Aroma tega sadja se z gin tonikom ujema odlično, zato je ta pijača super ideja za posedanje na terasi, medtem ko klepetate z najbližjimi.
Sestavine:
- 60 ml gina
- 30 ml jabolčnika
- 100 ml tonika
- 1 pomarančna lupina
- 1 limonina lupina
- 1 cimetova palčka
- ingver po želji
- 2 žlički medu
- 1 rezina jabolka ali pomaranče
Priprava:
V veliko posodo položite cimetovo palčko, pomarančno in limonino lupino in po želji še 2 žlički naribanega ingverja. Prelijte z jabolčnikom in posodo postavite na šibek ogenj. Kuhajte 10-15 minut, da se okusi vpijejo. Vmešajte med in mešanico precedite v vrč.
Nalijte v kozarce, ki ste jih predtem napolnili z ginom in tonikom (tonika mora biti dvakrat toliko kot gina). Okrasite z rezino jabolka ali pomaranče in uživajte.