Ko je zunaj vroče, je hiter recept za okusno beljakovinsko kosilo pripravljen v petih minutah. Tuna je odličen vir beljakovin – ne glede na to ali to ribo uživate svežo ali konzervirano. Torej popoln obrok.
100 gramov tune vsebuje približno 26 gramov beljakovin, a tudi veliko omega-3 maščobnih kislin, ki so pomembne za zdravje srca in ožilja.
Ob vročih dneh, in se ko se vam ne da kuhati, je tuna v pločevinkah odlična izbira. Iz nje lahko naredite namaz, jo dodate v sendvič ali tortiljo.
Tortilja s tuno in zelenjavo
Sestavine
- 1 tortilja
- 1 majhna konzerva tune
- 1 majhen paradižnik
- ½ paprike
- ½ avokada
- ½ čajne žličke česna v prahu
- malo limoninega soka
- sol in poper po želji
- svež peteršilj po želji
Navodila
- Tortiljo položimo na ravno površino, nato ji dodamo polovico avokada.
- Avokado pretlačimo z vilicami in ga začinimo s soljo, poprom, česnom v prahu in malo limoninega soka.
- Tunino odcedimo iz olja ali slanice in jo porazdelimo po avokadu.
- Paradižnik in papriko očistimo in nasekljamo ter ju dodamo tortilji.
- Po želji lahko dodamo tudi nekaj svežega peteršilja ali koriandra.
- Če želite povečati vrednost beljakovin v obroku, tortilji dodajte kuhan konzerviran fižol, lečo ali čičeriko.
- Zvijte tortiljo in uživajte v hitrem kosilu.