fbpx

Recept: veganska pica caponata, za katero ne potrebujete pečice

Foto: envato

Pica velja za eno največjih poslastic, ki si jih lahko privoščimo za kosilo ali večerjo. Če se ji poskušate v želji po bolj zdravem načinu prehranjevanja upreti in to storite le težko, naj vas ne skrbi: za vas smo pripravili bolj zdravo, vegansko pico caponata. Pica kar poka od vitaminov, za njeno pripravo pa boste potrebovali manj kot 1 uro.

Ljubitelji pice se lahko razveselite: vašo ljubo poslastico lahko najdete tudi v veganski različici. Ta veliko bolj zdrava pica je ime dobila po caponati – italijanskem nadevu, narejenem iz jajčevcev, paradižnika, čebule in olivnega olja Priprava pice je povsem preprosta, vzela pa vam bo manj kot 1 uro. Še ena prednost pice caponata je, da za njeno pripravo ne potrebujete pečice– spečete jo namreč kar v ponvi.

Pica caponata

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

    Sestavine za nadev:
  • 1 jajčevec brez stebla, narezan na kocke
  • 2-3 žlice olivnega olja
  • 1 rdeča čebula, narezana na tanke rezine
  • pol skodelice narezanih oliv kalamata brez koščic
  • pol skodelice narezanih paradižnikov
  • 1 čajna žlička zdrobljene rdeče paprike
  • 2 stroka česna, narezana na koščke
  • 1 ščepec soli
  • mlet črni poper po želji
  • Sestavine za testo:
  • 1 skodelica večnamenske moke
  • četrt skodelice nesladkanega rastlinskega mleka (ovseno, riževo, sojino itd.)
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 ščepec soli
  • Dodatne sestavine:
  • 1 pest rukole oz. druge zelenjave
  • veganski sir po želji (npr. veganski parmezan)

Navodila

  1. Najprej se lotite priprave nadeva. Jajčevce v olivnem olju na srednjem ognju pražite nekaj minut oz. dokler se ne pričnejo mehčati. Dodajte čebulo in kuhajte približno 8 minut.
  2. Vmešajte olive, paradižnik, česen, sol in poper. Ogenj nato zmanjšate in pustite, da nadev rahlo brbota, medtem ko se lotite priprave testa.
  3. V veliki skledi zmešajte moko, rastlinsko mleko, olivno olje, pecilni prašek in sol. Mešajte, dokler ne dobite teksture testa, ki ga nato oblikujte v kroglo in položite na površino, obloženo z moko.
  4. Testo na tanko razvaljajte in ga položite v ponev. Le-to nato postavite na srednji ogenj in na vsaki strani pecite 3 minute oz. dokler ne dobi svetlo zlate barve.
  5. Nadev enakomerno porazdelite po testu in na vrh dodajte še rukolo in veganski sir. Dober tek!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.