Pica velja za eno največjih poslastic, ki si jih lahko privoščimo za kosilo ali večerjo. Če se ji poskušate v želji po bolj zdravem načinu prehranjevanja upreti in to storite le težko, naj vas ne skrbi: za vas smo pripravili bolj zdravo, vegansko pico caponata. Pica kar poka od vitaminov, za njeno pripravo pa boste potrebovali manj kot 1 uro.
Ljubitelji pice se lahko razveselite: vašo ljubo poslastico lahko najdete tudi v veganski različici. Ta veliko bolj zdrava pica je ime dobila po caponati – italijanskem nadevu, narejenem iz jajčevcev, paradižnika, čebule in olivnega olja Priprava pice je povsem preprosta, vzela pa vam bo manj kot 1 uro. Še ena prednost pice caponata je, da za njeno pripravo ne potrebujete pečice– spečete jo namreč kar v ponvi.
Pica caponata
Sestavine
- Sestavine za nadev:
- 1 jajčevec brez stebla, narezan na kocke
- 2-3 žlice olivnega olja
- 1 rdeča čebula, narezana na tanke rezine
- pol skodelice narezanih oliv kalamata brez koščic
- pol skodelice narezanih paradižnikov
- 1 čajna žlička zdrobljene rdeče paprike
- 2 stroka česna, narezana na koščke
- 1 ščepec soli
- mlet črni poper po želji Sestavine za testo:
- 1 skodelica večnamenske moke
- četrt skodelice nesladkanega rastlinskega mleka (ovseno, riževo, sojino itd.)
- 1 žlica olivnega olja
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1 ščepec soli Dodatne sestavine:
- 1 pest rukole oz. druge zelenjave
- veganski sir po želji (npr. veganski parmezan)
Navodila
- Najprej se lotite priprave nadeva. Jajčevce v olivnem olju na srednjem ognju pražite nekaj minut oz. dokler se ne pričnejo mehčati. Dodajte čebulo in kuhajte približno 8 minut.
- Vmešajte olive, paradižnik, česen, sol in poper. Ogenj nato zmanjšate in pustite, da nadev rahlo brbota, medtem ko se lotite priprave testa.
- V veliki skledi zmešajte moko, rastlinsko mleko, olivno olje, pecilni prašek in sol. Mešajte, dokler ne dobite teksture testa, ki ga nato oblikujte v kroglo in položite na površino, obloženo z moko.
- Testo na tanko razvaljajte in ga položite v ponev. Le-to nato postavite na srednji ogenj in na vsaki strani pecite 3 minute oz. dokler ne dobi svetlo zlate barve.
- Nadev enakomerno porazdelite po testu in na vrh dodajte še rukolo in veganski sir. Dober tek!