Kljub temu, da velika noč diši po šunki in jajcih, lahko na svoj račun pridejo tudi vegani (pa še nič ne bodo prikrajšani). Tukaj je veganska velikonočna potica, ki je ravno tako dobra, kot pa je tradicionalna!
Vas zanima, kako nastane veganska velikonočna potica, ki je ravno tako dobra kot tradicionalna? Seveda se priprava in pa sestavine razlikujejo, a okus po “veliki noči” ostaja! Recept najdete v nadaljevanju!
SESTAVINE
- 500 g pirine moke
- 150 g mletih orehov
- 200 g drobno narezanega suhega sadja
- vinski kamen
- 50 g kokosovega masla
- 5 dl mandljevega ali riževega mleka
- žlička vanilje v prahu
- nekaj žlic ruma
- 2 žlici medu
- ščepec soli
PRIPRAVA
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Manjši pekač namažite z maslom in ga rahlo potresite z moko. V veliki skledi zmešajte moko, sadje, orehe, vinski kamen in vaniljo ter dobro premešajte. Dodajte še tekoče sestavine in gosto tekočo zmes vlijte v pekač. Pecite približno eno uro, dokler potica ne dobi prelepe zlato rumene barve. Pa sladek dober tek!