Recept: veganska velikonočna potica, dobra kot tradicionalna

Zadnjič posodobljeno: :

Kljub temu, da velika noč diši po šunki in jajcih, lahko na svoj račun pridejo tudi vegani (pa še nič ne bodo prikrajšani). Tukaj je veganska velikonočna potica, ki je ravno tako dobra, kot pa je tradicionalna!

Vas zanima, kako nastane veganska velikonočna potica, ki je ravno tako dobra kot tradicionalna? Seveda se priprava in pa sestavine razlikujejo, a okus po “veliki noči” ostaja! Recept najdete v nadaljevanju!

Veganska velikonočna potica je odlična alternativa tradicionalni.
Veganska velikonočna potica je odlična alternativa tradicionalni.

SESTAVINE

  • 500 g pirine moke
  • 150 g mletih orehov
  • 200 g drobno narezanega suhega sadja
  • vinski kamen
  • 50 g kokosovega masla
  • 5 dl mandljevega ali riževega mleka
  • žlička vanilje v prahu
  • nekaj žlic ruma
  • 2 žlici medu
  • ščepec soli

PRIPRAVA

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Manjši pekač namažite z maslom in ga rahlo potresite z moko. V veliki skledi zmešajte moko, sadje, orehe, vinski kamen in vaniljo ter dobro premešajte. Dodajte še tekoče sestavine in gosto tekočo zmes vlijte v pekač. Pecite približno eno uro, dokler potica ne dobi prelepe zlato rumene barve. Pa sladek dober tek!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Recept: najboljša torta na svetu je pripravljena v 20 minutah – navdušila vas bo, ima samo šest sestavin!