Recept za alkalno vodo: kako razkisati telo?

Zadnjič posodobljeno: :

Za vas imamo recept za alkalno vodo, s pomočjo katere boste razkisali telo in izboljšali svoje počutje.

Kislost in alkalnost se merita glede na pH. Čista deževnica ima pH 7,0, zato velja za nevtralno. Vse pod pH 7,0 je kislo, nad pH 7,0 pa se šteje za alkalno. Ko pa gre za pH človeškega telesa, ne moremo govoriti o pH-ju celotnega telesa. Na primer, človeška koža ima pH približno 5,5 (rahlo kisel). Po drugi strani pa se pH sline giblje od približno 6,5 do 7,4 (na obeh straneh nevtralnega rahlo niha). Prebavni trakt ima pH od 1,5 do 7,0, odvisno od stopnje prebave. Ko smo zdravi, se pH krvi giblje od 7,35 do 7,45 (rahlo alkalen).

Naše telo vzdržuje potrebno ravnovesje predvsem skozi ledvice in pljuča. Vendar pa kronično neravnovesje izčrpa moč našega telesa.

Zakaj alkalna voda? Naša telesa temeljijo predvsem na vodi, njihov pH pa vpliva na naše zdravje in navsezadnje na bolezni.

Pomen pitja alkalne vode v sodobnem času

Zaradi naše tipične “moderne” prehrane, ki jo sestavljajo predvsem predelana hrana, vključno s soljo, sladkorjem, kofeinom in alkoholom, je večina naših teles prekisla. Znaki prekislega okolja v telesu so utrujenost, glavoboli, bolečine v trebuhu in oslabljen imunski sistem.

Če torej postane okolje v naših telesih prekislo ali preveč alkalno, lahko naše sicer zdrave celice postanejo strupene, propadejo in odmrejo. To neravnovesje v pH-ju razjeda tkiva. Če se to nadaljuje, telo sčasoma odloži odvečne kisle snovi v nekaterih delih telesa, da bi lahko postalo bolj alkalno.

Naši nadzorni sistemi v telesu so torej odgovorni za uravnoteženje pH-ja z odstranjevanjem močnih ostankov kisline, ne da bi poškodovali žive celice. Če pa breme postane preveliko, lahko rezultat škoduje našemu zdravju.

Drug razlog za izbiro alkalne vode je hidracija telesa. Naš telesni sistem lažje absorbira alkalno vodo, ki nas bolj hidrira, kar vodi k napredku v počutju. Ne pozabite, da imajo naši možgani 90 odstotkov vode … Odločite se, da jih boste obdržali, pa tudi ostalo zdravje!

Recept: kako narediti alkalno vodo

Alkalna voda lahko pomaga razkisati telo.

Voda je alkalna, ko ji pH prilagodimo na približno 8 ali 9, kar je osnova. Sledi preprost recept za doseganje optimalnega alkalnega ravnovesja v telesu.

Sestavine

  • 1 vrč vode/2 litra čiste filtrirane vode (če je na voljo samo voda iz pipe, jo lahko uporabite)
  • 1 bio limona, oprana, narezana na osmine
  • 1 čajna žlička himalajske soli

Priprava

Napolnite vrč, dodajte rezine limone (ne stiskajte jih!). Nato dodajte 1 čajno žličko himalajske soli, pokrijte in pustite stati čez noč (8 do 12 ur) pri sobni temperaturi. Ko se zbudite in preden zaužijete karkoli drugega, popijte 3 kozarce te vode za najboljše alkalno ravnovesje v telesu.

Poskusite, vaše telo vam bo hvaležno!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
7 preprostih korakov za zdravo razstrupljanje po praznikih