fbpx

Robotski “kuža” Unitree A1: zna te zaščititi, ti sledi in posname vajine dogodivščine

Bi imel tudi ti takšnega "elektronskega" prijatelja, ki bi imel nekaj lastnosti pravega kosmatinca, hkrati pa bi še posnel vajine dogodivščine? Preveri Unitree A1!

Unitreejev robotski “kuža” A1 je precej manj zastrašujoč kot nekatera druga robotska bitja, ki smo jih lahko videli do sedaj. “Gleda” s pametno kamero, ki jo poganja umetna inteligenca in je tako zmožen posneti HD-posnetke v realnem času.

Na sebi lahko prenaša do 5 kilogramov teže, hodi lahko s hitrostjo 3,3 m/s, z enim samim polnjenjem pa lahko deluje do 2 uri in pol. Na sebi ima dvojni USB-vhod, vhod za HDMI, pa tudi za Ethernet. Vse to mu omogoča, da komunicira z dodatnimi moduli. In ne bi bil “kuža”, če ne bi znal poskrbeti za svojega najboljšega človeškega prijatelja. Tako na primer ponuja še tri vrste zaščite, prav tako pa je sposoben slediti svojemu lastniku!

Robotski “kuža” Unitree A1
Robotski “kuža” Unitree A1

Bi imeli takšnega “elektronskega” prijatelja?

Dodatne Informacije

Več informacij:
unitree.cc

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!