RokBlok: Nov način poslušanja vinilk – brez gramofona!

RokBlok

Pred časom smo dobili prvi lebdeči gramofon na svetu, zdaj pa je tu že nova inovacija s področja vinilnih plošč oz. gramofonov. Sliši na ime RokBlok in pomeni povsem nov način predvajanja zvoka s tega analognega nosilca zvoka. Če si z vinilko do zdaj brez gramofona niste mogli kaj dosti pomagati, RokBlok omogoča, da si zvok s plošče predvajate kjerkoli ste, ne glede na to, ali imate gramofon ali ne. Gre za najmanjši glasbeni predvajalnik na svetu, ki zvok z vinilke predvaja s kroženjem po plošči.

Velika verjetnost je, da imate doma kakšno vinilno ploščo. Malce manj verjetno je, da kje še hranite gramofon. Še manjša možnost je, da ta še vedno deluje.

Kaj ti bo gramofon, če imaš RokBlok!
Kaj ti bo gramofon, če imaš RokBlok!

Če bi radi spet okusili prasketajoči zvok z vinilke, vam ni več treba kupovati gramofona, dovolj je RokBlok, brezžični glasben predvajalnik, ki se po spiralnem utoru plošče vozi kot otroški vlakec po tirih. Vinilko morate le položiti na ravno površino, nanjo položiti RokBlok, ki začne krožiti nemudoma, ko premaknete ročico, ki kot antena štrli iz napravice.

PREBERITE ŠE: MAG-LEV Audio: Slovenci izdelali prvi lebdeči gramofon na svetu


RokBlok ima vgrajen zvočnik in glasbo s plošče sproti predvaja, podobno kot to počne gramofon. Če bi radi glasbo poslušali glasneje kot zmore iz sebe iztisniti ta mini predvajalnik, jo prek modrozobe povezave (aktivirate jo s pritiskom na ročico) povežete s prenosnim zvočnikom (domet 9 metrov), glasbo pa lahko poslušate prek brezžičnih slušalk. RokBlok lahko že za 55 evrov prednaročite na platformi za množično financiranje Kickstarter.

Galerija – glasbeni predvajalnik za vinilne plošče RokBlok:

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To je Xbox Series S: Microsoft razkril svoj najmanjši Xbox