Rolls-Royce Dawn Silver Bullet

Rolls-Royce Dawn Silver Bullet: oda dekadenci

Roadster, prvotno skovanka, ki je opisala konja, izbranega posebej za hitra potovanja med dvema krajema, je danes sinonim za dvosedežne kabriolete, ki ponujajo neprimerljivo svobodo in izvrstno vozno izkušnjo. Skozi leta so se roadsterji pojavili v vseh oblikah in velikostih - od kompaktnih in lahko vodljivih do velikih in razkošnih. Zdaj je Rolls-Royce predstavil še en lep dodatek, za katerega se zdi, da se bo v anale zgodovine zapisal kot eden izmed Velikih.

Rolls-Royce Dawn Silver Bullet se vrača k tradiciji, saj je navdihnjen z avtomobili Brewster iz 20. let prejšnjega stoletja. Brewster je izdeloval ekskluzivne šasije (tudi za električne avtomobile na koncu 19. stoletja), po prvi svetovni vojni pa je izdelal nekaj najlepših oblik za Rolls-Royca.

Rolls-Royce Dawn Silver Bullet
Rolls-Royce Dawn Silver Bullet

V pravem stilu roadsterja, so pri Silver Bulletu žrtvovali zadnje sedeže in jih nadomestili z Aero Cowlingom iz titana, prevlečenega s srebrno barvo s kovinskim sijajem. Aero Cowling je aerodinamičen del avtomobila, sestavljen iz dveh pokrovov, ki se raztezata do naslona za glavo na sprednjih sedežih, pri čemer je vsak od njiju opremljen s ključavnico. Pod pokrovom Silver Bulleta je 6,6-litrski turbo V12, ki proizvede 563 konjskih moči in od 0 do 100 km/h pospeši v petih sekundah. V notranjosti novega Rolls-Royca boste našli nekaj karbonskih dodatkov in rjavo prešito usnje, kar v kombinaciji s srebrno zunanjostjo ustvarja resnično čedno podobo.

Rolls-Royce Dawn Silver Bullet
Rolls-Royce Dawn Silver Bullet

Rolls-Royce namerava za lastnike tega prestižnega lepotca organizirati celo vrsto doživetij, in če morda nameravate tudi sami postati lastnik te “srebrne krogle”, boste morali pohiteti – proizvodnja bo omejena le na 50 primerkov. Cena še ni znana, morda pa vam pomaga dejstvo, da je za “navaden” model Dawn potrebno odšteti okoli 315 tisoč evrov, kar pomeni, da vas zna roadster po denarnici udariti še nekoliko močneje.

Galerija: Rolls-Royce Dawn Silver Bullet

Dodatne Informacije

Več informacij:
rolls-roycemotorcars.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Novi BMW 545e xDrive: hibridna limuzina