Naredite ta korak in imeli boste srečo in ljubezen svojega življenja: nasvet, ki bo spremenil vaš svet!

Zadnjič posodobljeno: :

Neprecenljive stare modrosti.

Vsak od nas je včasih ujet v začaran krog praznega vsakdanjega življenja, trpljenja, bolečih odnosov in obremenjujočih obveznosti. In vsak od nas včasih potrebuje malce modrosti, da bi svoje življenje spet spravil na pravo pot.

Prisluhnite tej stari modrosti in imeli boste ljubezen ter srečo v življenju.

— — —

Človek je vprašal modreca: “Kako se naj umaknem iz začaranega kroga vsakdana, v katerem ni ne ljubezni ne sreče?”

Modrec mu je odgovoril: “Iz kroga lahko greš tam, kjer se srečata začetek in konec!”

Človek je razmišljal in se odpravil v iskanje kraja, kjer se nebo združi z zemljo. Vendar je bilo obzorje vedno na isti razdalji. Utrujen od vsega se je usedel ob obali oceana in mislil, da je prišel do konca sveta. V glavi so mu odmevale besede modreca.

Dolgo je sedel na obali ter gledal sonce in oblake, ponoči pa luno in zvezde in končno je videl, da se njegova preteklost in prihodnost stapljata v sedanji trenutek in oblikujeta življenje.

Vedel je odgovor. Na svetu ni kraja, kjer se začetki združijo s konci, ampak se na vsakem mestu konec nekega trenutka prelije v nov začetek. Poiskal je modreca, ki ga je usmeril na obzorje, odločen, da nadzira čas in ugotovi, v katerem trenutku se lahko znebi slabe sreče.

Vprašal je modreca:”Zdaj vem, kje se srečata začetek in konec, kaj naj storim?”

Modrec je odgovoril:“Če je tvoja preteklost napolnjena s trpljenjem, počakaj na trenutek, ko začne sonce na obzorju vzhajati in nato vso trpljenje pusti za seboj.

Če si bil v preteklosti suženj slabih navad, počakaj, da sonce vzide in naslednje tri dni počni le tisto, kar želiš početi do konca življenja.

Če je tvoja preteklost napolnjena z bolečimi odnosi, potem poišči nekaj novih ljudi in se z njimi premakni v svojo prihodnost, vse ostale pa pusti za seboj in ne glej nazaj.

Če v tvojem življenju ni bilo veselja, potem naredi vse, kar te bo osrečilo. Ne glede na to, kako majhna je stvar, se bo veselje razširilo na celotno tvojo prihodnost.

Če v tvojem življenju ni bilo ljubezni, v tistem trenutku poglej s hrepenenjem proti soncu in spoznal boš ljubezen svojega življenja.”

Moški se je zahvalil in šel na pot. Nikoli več ni obiskal modreca.

Naj vaše stare težave ostanejo za vami. V sedanjost prinesite le tisto, s čimer želite izpolniti svojo prihodnost. Če to storite, boste srečali ljubezen in srečo svojega življenja.

Vsaj tako pravi stara legenda o človeku in modrecu.

Naredite ta korak in imeli boste srečo in ljubezen svojega življenja.
Naredite ta korak in imeli boste srečo in ljubezen svojega življenja.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Citroën predstavlja izjemne zgodbe edinstvenih ljudi