fbpx

Romantični slovenski gradovi, v katerih lahko preživite “kraljevsko” noč

Foto: booking.com

Si želite noč preživeti za stenami mogočnega gradu, ki v sebi nosi zgodbe preteklosti in prav poseben duh časa? Potem vam bo ta članek pisan na kožo. Predstavljamo namreč peterico slovenskih gradov, v katerih je mogoče tudi kraljevsko prenočiti.

Številni slovenski gradovi so namreč preurejeni v hotele, ki z edinstveno ponudbo privabljajo goste iz vsega sveta. Urejeni vrtovi, izvrstna kulinarika in bogata grajska zgodovina, so odlična kulisa za aktiven dopust s pridihom romantike in zgodovine.

Grad Otočec, Otočec

Prekrasen grad stoji na otoku v sredini mogočne reke Krke, s kopnim pa ga na vsako stran povezuje most. Obdaja ga čudovit zelen grajski park, kjer se med avtohtone drevesne sorte pomešajo labodi grbci. Grad Otočec je resnično nekaj posebnega o čemer priča tudi dejstvo, da je del prestižnega združenja hotelov in restavracij Relais & Châteaux.

 

Kendov dvorec, Idrija

Podeželski baročni Kendov dvorec je čudovit kraj za odkrivanje lepot Idrijskega področja. Okusne lokalne dobrote, ki ohranjajo sporočilo starodavne tradicije in okusni vinski kapljici, dnevi tečejo počasneje. Raziskujte okoliške gozdove in odkrivajte kulturno in tehnično dediščino Idrije. Podajte se v Antonijev rov ali pa si privoščite krožnik avtohtonih Idrijskih žlikrofov.

Grad Mokrice, Brežice

Grad Mokrice obdaja skrbno negovan angleški vrt, okrog njega pa se razraščajo bujni gozdovi Gorjancev. Danes je v gradu hotel visoke kategorije, ki navdušuje z odlično restavracijo in stilno opremljenimi sobami ter privablja ljubitelje golfa z vsega sveta. V neposredni bližini so tudi wellness center in termalni bazeni Term Čatež, ki nudijo pestro ponudbo za vse generacije.

Grad Strmol, Cerklje na Gorenjskem

Grad Strmol spada med najstarejše in najbolj ohranjene gradove na naših tleh, s ponosom pa je pred časom postal tudi del znane zbirke hotelov in dvorcev Schlosshotels & Herrenhauser. Kot eden izmed le dveh slovenskih gradov se lahko pohvali z originalno opremo, saj vam nudijo, da med bivanjem podoživite življenje njegovih nekdanjih lastnikov – zakoncev Hribar.

Dvorec Rakičan, Murska Sobota

Le lučaj stran iz Murske Sobote odkrijete prekrasen dvorec iz 15. stoletja, ki ponuja čar nočitve med grajskimi zidovi s preprosto opremljenimi spalnimi prostori. Dvorec bo navdušil ve generacije, medtem ko se otroci lahko družijo s konji v konjeniškem centru, pa lahko odrasli poklepetajo v grajski kavarni.

Grad Podsreda, Podsreda

V objemu Kozjanskega parka lahko prenočite kot nekdanja plemiška gospoda. Grad je svoj čas služil kot zatočišče za bojevnike danes pa nudi romantično okolje za oddih v dvoje. Tu boste našli  svoj intimen trenutek in udobje med grajskimi zidovi, zunaj njih pa uživali v razkošju kozjanske narave.

Grad Grad, Goričko

Največji grajski kompleks na Slovenskem se nahaja v osrčju Goričkega, obdan z mogočnimi drevesi in očarljivo pokrajino. Grad Grad že več kot osem stoletij kljubuje času, od svojo streho pa skriva toliko sob, da bi prav vsako noč v letu lahko prespali v drugi. Danes del teh sob gostoljubno sprejema goste z vsega sveta, ki si želijo začutiti romantiko nekdanjih dni in hkrati uživati v sodobnem razkošju.

Grad Gredič, Brda

Več kot 400 let stara zgradba s svojo prekrasno podobo bdi nad idilično briško pokrajino. Njegova romantična slika pa ni vse, kar privablja goste z vsega sveta. Romantičen hotel namreč razvaja tudi z vrhunsko kulinariko in odlično vinsko ponudbo. Njegov lastnik je bil svoj čas tudi baron Anton Codelli, znan kot vsestranski izumitelj pionirskega duha, ki se je kot prvi v prestolnico Ljubljano pripeljal z avtomobilom.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!