fbpx

5 načinov, kako preprečiti razcepljene lasne konice

Foto: envato

Razcepljene konice las so nekaj, čemur se ne moremo povsem izogniti- ko do njih pride, je pač čas, da si lase ostrižemo. Vendar pa obstajajo načini, da cepljenje las v veliki meri zmanjšamo in tako poskrbimo, da naši lasje dolgo ostanejo zdravi, močni in čudoviti. Za vas smo pripravili 5 načinov, kako preprečiti razcepljene konice.

1. Izogibajte se kemični in toplotni obdelavi

Nasvet, ki ga boste slišali od vsakega frizerja, je, da poskusite toplotno in kemično obdelavo las čimbolj zmanjšati. Ena najbolj agresivnih kemičnih obdelav las je trajna, škoduje pa jim lahko tudi barvanje, sploh če gre za uporabo peroksida.
Toplotna obdelava vključuje kodranje in ravnanje las– predlagamo vam, da si zato lase v skodrano frizuro uredite s pomočjo navijalk ali spletanja kitk. Priporočamo vam tudi, da si lase od časa do časa namesto s sušilnikom posušite na zraku.

Pred agresivno odelavo las dobro premislite Foto: Sergey Makashin / Pexels

2. Pri umivanju las bodite nežni

Lasje so najbolj občutljivi v svojem mokrem stanju. Zato bodite pozorni, da jih boste po umivanju negovali na čimbolj nežen način, ki nikakor ne bo vključeval drgnjenja z brisačo. Namesto tega lase pazljivo popivnajte, predlagamo pa vam tudi, da namesto klasične bombažne izberete brisačo iz mikrovlaken.

3. Pred in po umivanju si lase razčešite

Lomljenje las in razcepljene konice lahko povzročite z grobim česanjem, ki pa ob zelo hudih vozlih predstavlja edino opcijo. Zato poskrbite, da do zavozlanih las ne bo prišlo: to boste storili tako, da si lase razčešete pred in po umivanju. Če so vaši lasje skodrani ali pa ste k vozlanju nagnjeni, priporočamo, da si lase počešete v mokrem stanju, v nasprotnem primeru pa je najbolje, da počakate, da se posušijo.
Predlagamo tudi, da ugotovite, katera krtača najbolj ustreza vašemu tipu las.

Las si ne pozabite razčesati Foto: Alena Darmel / Pexels

4. Izogibajte se prekomernemu česanju

Kako pa je s česanjem čez dan? Strokovnjaki priporočajo, da si las nikakor ne češete preveč: na tak način lahko namreč povzročite poškodbe, ki nato vodijo do razcepljenih konic. Predlagamo, da s krtačo le blago potegnete po laseh, ko si morate popraviti frizuro ali pa ste opazili nastanek vozla.
Lase si po celotni dolžini počešite le zvečer in zjutraj, pri tem pa bodite pozorni, da jih ne boste vlekli.

5. Lase si navlažite

Poškodbe in razcepljene konice lahko povzroči tudi dejstvo, da so vaši lasje suhi in nujno potrebujejo nego in hranilne snovi. Zato frizerji poleg uporabe balzama pri umivanju las priporočajo tudi, da enkrat tedensko na svoje lase nanesete masko za lase. Le-te ne bodo le preprečile cepljenja konic, ampak bodo poskrbele tudi, da vaši lasje ostanejo mehki in sijoči.
Maske za lase lahko poiščete v trgovinah in drogerijah, lahko pa si jih pripravite sami.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.