fbpx

Ruf Project RBS ʺBergmeisterʺ: speedster, ki jemlje navdih v preteklosti

Ruf Bergmeister; Foto: ruf-automobile.de
Zadnjič posodobljeno: :

Ruf Bergmeister svoj navdih jemlje v Porschejevih modelih, ki so se podali na tekmovanja po zavitih gorskih cestah. Legendarni modeli Porsche 906, 909 Bergspyder in 718 RS 60 Spyder so dobili svojega naslednika v obliki odprtega speedsterja.

Za najnovejšim projektom nemškega Ruf-a stoji Tony Hatter, ki je zaslužen za oblikovno podobo zadnjega zračno hlajenega Porscheja 911. Ruf Bergmaister ima karoserijo v celoti izdelano iz ogljikovih vlaken in povsem na novo razvite luči LED, ki jih je mogoče namestiti na vse modele Porsche z oznako 993. Notranjost je preprosta in v celoti odeta v črno alkantaro.

Ruf Bergmeister; Foto: ruf-automobile.de

Za sedežema se nahaja zračno hlajeni turbinski 3,6-litrski ploski 6-valjni motor, ki je povezan s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. S predelavo so pri Rufu poskrbeli za 457 konjskih moči in 599 njutonmetrov navora. Bergmeister tako predstavlja legendaren klasičen Porschejev model iz preteklosti, ki je bil osvežen in je zdaj pripravljen na izzive modernega časa.

Dodatne Informacije

ruf-automobile.de

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!