fbpx

Rumeni in rdeči slon

Slon je vzgojno-izobraževalni program animiranih filmov. Izbrani kratki animirani filmi za naše najmlajše so glede na starost otrok obarvani rumeno (3+) in rdeče (7+). Izbrani filmi s pomočjo različnih tehnik predstavljajo junake iz pravljičnega in vsakdanjega sveta ter otroke popeljejo v prostranstva ...

Slon je vzgojno-izobraževalni program animiranih filmov. Izbrani kratki animirani filmi za naše najmlajše so glede na starost otrok obarvani rumeno (3+) in rdeče (7+). Izbrani filmi s pomočjo različnih tehnik predstavljajo junake iz pravljičnega in vsakdanjega sveta ter otroke popeljejo v prostranstva domišljije. Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta, ki je producent mednarodnega festivala animiranega filma Animateka, je tako ponovno distribuiralo 15 kratkih animiranih filmov z lanskega festivala Animateka. Obarvana slona bosta na sporedu v Kinodvoru do konca marca. Društvo 2 koluta si bo prizadevalo predstaviti program tudi šolam in kinom po vsej Sloveniji ter na takšen način animirane filme približati čim večjemu številu otrok in njihovim staršem. Filmska programa Rumeni in Rdeči slon sta pripravljena tudi po okusu otroške žirije, ki je med festivalom budno spremljala vsako animacijo v programu Slon in izbrala filme, ki bi jih želeli ponovno gledati. Programa Rumeni in Rdeči slon, ki sta začela navduševati otroke z zaključkom januarja, predstavljata tudi dragocena izhodišča za pogovor z otroki, pri čemer lahko pomaga tudi Zbornik Slon, ki ga je Društvo 2 koluta pripravilo za starše in učitelje. Društvo lahko s svojimi pedagoškimi mentorji za otroke po vsaki projekciji pripravi tudi delavnice o animiranem filmu. Pri tem projektu se je Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta ponovno povezalo z javnim zavodom Kinodvor, predvsem z njegovim vzgojno-izobraževalnim programom Kinobalon. Rumeni in Rdeči Slon se bosta kasneje odpravila tudi na potovanje po Sloveniji in skušala prispeti do kar se da veliko otrok. Rumeni Slon 3+ bo na sporedu 7., 14. in 28. marca ob 15. uri, Rdeči Slon 7+ pa 8. in 15. marca ob 17. uri ter 29. marca ob 15. uri.

www.kinodvor.org

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.