fbpx

Samsung S21 FE 5G: bolje pozno kot nikoli

Odličen pametni telefon, ki bi lahko nosil številko 22

Foto: Samsung

Samsung je le mesec dni pred predstavitvijo nove generacije telefonov serije S22 predstavil nadvse zanimiv telefon, ki kot “fan edition” pomeni homage iztekajoči seriji S21. Vsekakor bolje pozno kot nikoli.

Samsung letošnje leto nekoliko zamuja (2 meseca) s predstavitvijo izjemno zanimivega pametnega telefona Samsung S21 FE 5G, ki se v razredu telefonov okoli 700 evrov vselej uvršča v top izbiro leta. Gre namreč za nekoliko “optimiziran” premijski telefon serije S21, ki na račun določenih “kozmetičnih” posegov v “budget”, ponudi praktično isto izkušnjo kot “flagship” za občutno razliko v ceni. Tako boste pri Samsung S21 FE 5G dobili praktično vse tehnične dobrote njegovih velikih bratov za nekoliko manjši znesek. Tako imenovani model FE je v preteklosti dobil mnoge odlične ocene ocenjevalcev pametnih telefonov in tudi letos ni nič drugače. Vsi pa se strinjajo, da je Samsung zamudil praznično nakupovalno mrzlico, v kateri je bil ta telefon vedno uspeh.

Optimizirano oblikovanje – in tu ni prav nič narobe

Optimizacija stroškov je pomenila, da je največja razlika prav pri oblikovanju telefona, ki je optimiziran in poenostavljen. To pomeni, da je na njem manj “bogatih” materialov, so pa ti zato lahko celo bolj trajni in vzdržljivi. Ker je namenjen mlajši in bolj dinamični ciljni skupini pa je tudi nekoliko bolj barvit. Barvna izbira je pestra – olivna, sivka, bela ali grafitna, vse barve pa vključujejo še matiran učinek in tako dajejo prefinjeno zamegljen videz. S21 FE 5G ima precej tanko ohišje debeline 7,9 mm, zato ga lahko zlahka spravite v žep in je v koraku s katerim koli življenjskim slogom na poti.

Foto: Samsung

Je pa tudi precej lahek, kar je njegova velika odlika. Tako velikega telefona, s tako nizko težo že dolgo nismo videli. Telefon je tudi vodotesen po standardu IP68, kar seveda hvalimo. In je nujnost pravzaprav vseh telefonov.

Izbira barv je res pestra! Foto: Samsung

Drobovje in srce kot pri seriji S21

Samsung se je poslužil odličnega recepta serije S21 in tu ni spreminjal veliko, saj FE uporablja praktično identično drobovje. Torej isti procesor in delovni spomin, ki mu dela družbo pregovorno najboljši zaslon v industriji. Tokrat seveda takšen, ki podpira 120Hz, je izjemno odziven na dotik s kar 240Hz. Pod ekranom pa se skriva optični senzor za prstni odtis. Baterija je še vedno 4500 mAh, ki se jo da hitro polniti s 25W, kar v praksi pomeni, da se je 50 odstotkov napolni v dobre pol ure. Običajnemu hitrem polnjenju se pridružuje brezžično polnjenje s 15W ter obratno polnjenje. Pomeni, da boste z njim brezstično lahko polnili tudi druge naprave.

Fotografija primerljiva z najboljšimi

Seveda gre za cenejši telefon in tudi zato je nekaj malenkostnih posegov potrebnih, a še vedno v temu razredu pametnega telefona težko dobite več kot Samsung ponuja s tem modelom. Praktično vse kamere so identične s serijo S21. Le telefoto kamera je tista, ki je doživela “optimizacijo” in zmore manj MP. Ampak to je tako ali tako kamera, ki jo večina uporabnikov uporablja najmanj. Seveda pri Samsungu fotografiji pomagajo različni AI načini, ki omogočajo fotografiranje v slabši svetlobi. Tudi zato bodo – to verjamemo – fotografije modela Galaxy S21 FE na visokem nivoju.

Foto: Samsung

Bolje pozno, kot nikoli

Predhodnik modela Galaxy S21 FE, torej S20 FE je bil predstavljen 2. oktobra 2020. Torej dva meseca prej, kot letošnji model. V svetu pametnih telefonov sta dva meseca ogromno in pomenita razliko med prodajno uspešnim modelom in takšnim, ki to ni. Sliko je potrebno pogledati celovito. Samsung bo praktično v naslednjih dneh predstavil serijo S22. Torej telefon, ki po napovedih pomeni velik skok v prihodnost. Hkrati pa bo praktično istočasno znižal cene klasične serije S21, ki bodo postale primerljive z novim modelom FE. Tako imenovani FE (fan edition) je v mesecih pred črnim petkom in prazniki ob novem letu imel še kako pomembno vlogo pri prodajnih številkah serije S. Tokrat pa se zdi, da vseeno za prodajni uspeh malček pozno. Seveda je vsem popolnoma jasno, da gre za težave pri dobavljivosti komponent in logistiki, ki je prav zaradi COVID krize motena v vseh industrijah. Seveda je tu še izziv konkunkurence, ki je vedno bolj resen. Kupci se bodo v tem cenovnem razredu letos ozirali tudi po napravah Pixel in OnePlus.

Galaxy S21 FE 5G bo na voljo od 11. januarja 2022 pri pooblaščenih mobilnih operaterjih in trgovinah. Za ceno približno 749 eur (cena različna glede na trg)

Znižano za 158,40 EUR
Samsung Galaxy S21 5G Smartphone 128GB Phantom Gray...
Samsung Galaxy S21 5G Smartphone 128GB Phantom Gray...
Samsung Galaxy S21 5G 128 GB Phantom Gray Dual SIM
599,00 EUR −158,40 EUR 440,60 EUR
Znižano za 100,00 EUR
Samsung Galaxy S21+ 5G, Android Smartphone ohne...
Samsung Galaxy S21+ 5G, Android Smartphone ohne...
1.049,00 EUR −100,00 EUR 949,00 EUR
Znižano za 174,65 EUR
Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, Android Smartphone ohne...
Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, Android Smartphone ohne...
1.249,00 EUR −174,65 EUR 1.074,35 EUR

Zadnja posodobitev 2022-05-26 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Nakupi brez DDV na Amazon

Slovenske pravne osebe – zavezanci za DDV na Amazon.de lahko kupujejo brez DDV – davka na dodano vrednost! V kolikor se vaše podjetje na Amazon.de registrira kot poslovni uporabnik. Registracija je hitra in enostavna! Z njo pa pridobiš posebne poslovne popuste!

PRIJAVA PODJETJA IN NAKUP BREZ DDV

Galerija slik: Samsung Galaxy S21 FE

Dodatne Informacije

samsung.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!