fbpx

Pogled v prihodnost – Mercedes-Benz Vision EQXX

Foto: Mercedes-Benz
Zadnjič posodobljeno: :

Mercedesov koncept EQXX, o katerem se je dolgo govorilo, je končno razkrit!

V okviru CES 2022 so pri Mercedes-Benz razkrili koncept, ki obljublja revolucijo za prihodnost električnih avtomobilov. Največji napredek je ogromnih 999 kilometrov dosega EQXX, podvig, dosežen brez dodajanja več baterijskih celic. Temveč s skrajno optimizacijo.

Mercedes je namreč izkoristil svoj program F1 in “akumulirano znanje” in tako ustvaril 100 kWh baterijski paket, ki je 50 odstotkov manjši in 30 odstotkov lažji od tistega, ki se uporablja v EQS 450+. Temu je dodal Izjemno nizek koeficient upora 0,17 in trike za zmanjšanje teže, vključno s kompozitno konstrukcijo in lahkimi zlitinami, ki se združujejo s tehnologijo, kot je hlajenje baterije na zahtevo. Seštevek teh optimizacij je izjemen doseg avtomobila.

Futuristična notrajnost, ki nakazuje prihodnost MB vozil. Foto: Mercedes-Benz

Moč prihaja iz motorja z močjo 201 konjskih moči, vendar se EQXX osredotoča na učinkovitost in ne zmogljivost. Elegantno zunanjost dopolnjuje enako osupljiva notranjost, ki vključuje 47,5-palčni zaslon na dotik z resolucijo 4k, ki se razteza po širini avtomobila in odpravlja kakršna koli fizična stikala. Zgodbi se priključuje vrsta trajnostnih materialov.

LEAS – Lastniki električnih avtomobilov Slovenije

Si nov lastnik električnega avtomobila?! Te e – mobilnost mika ali le zanima? Razmišljate o nakupu novega električnega avtomobila? Potem se pridruži FB skupini LEAS in prebiraj ter deli informacije o e-mobilnosti. Skupaj ustvarjamo največjo skupnost lastnikov električnih avtomobilov!

PRIDRUŽI SE SKUPNOSTI NA FACEBOOK

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!