Satya Nadella je novi predsednik uprave Microsofta

Microsoft je uradno potrdil novega predsednika uprave Satya Nadella, ki bo zamenjal karizmatičnega Steve Ballmerja. Nadela je preživel pri Microsoftu že 22 let in je bil pred napredovanjem izvršni podpredsednik Microsoftovih oddelkov Cloud in Enterprise.

Nadella je znan kot ključni vodja za razvoj Microsoftovih storitev v »oblaku« ali Cloud storitvah, predvsem proizvodov Xbox, Microsoft Office in Bing. V času vodenja in nadziranja Microsoftovih poslovnih storitev je poskrbel za dvig dobička na tem področju iz ene milijarde evrov na kar 3,6 milijarde evrov. Nadella je tretja oseba, ki zaseda vlogo predsednika uprave v zadnjih 39 letih. Pred njim je med letoma 2000 in 2014 upravo vodil Steve Ballmer, od leta 1975 do leta 2000 pa predsednik in tudi ustanovitelj Microsofta – Bill Gates.

Ob imenovanju Satya Nadelle je Microsoft napovedal tudi, da bo ustanovitelj družbe Bill Gates dobil tudi naziv »ustanovitelj in tehnični svetovalec« ter tako aktivno posegel v razvoj izdelkov. Ta poteza se razume tudi kot pomoč novemu direktorju zaradi njegove neizkušenosti na področju strojne opreme.

O prihodnosti Microsofta je Bill Gates podal svojo vizijo v Jimmy Fallon Showu, kjer opisuje razvoj računalnikov. Pravi, da bodo računalniki bolj inteligentni, več bodo videli, več bodo slišali ter si tudi več zapomnili. Meni tudi, da bomo uporabo celega kupa naprav, ki si jih zdaj lastimo, veliko bolj poenostavili. Lažje se bomo premikali med uporabo naprav in zaslonov, pravi Bill Gates ter misli, da je ideja o delu na enem računalniku z enim zaslonom precej zastarela in se bo počasi pozabila. Med drugim razlaga tudi o naslednjem velikem koraku na trgu s tablicami, to je razvoj papirju podobnega zaslona, po katerem bi bil občutek pisanja enak pisanju na navaden papir.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!