Scoutee – slovenski merilec hitrosti žogice meri utrip trga na Kickstarterju

Naprava za merjenje hitrosti bejzbol žogice Scoutee

Scoutee je slovenski merilec hitrosti bejzbol žogice, ki je nedavno začel svojo Kickstarter kompanijo s katero želi za zagon proizvodnje zbrati 50 tisoč ameriških dolarjev. Začetek je vzpodbuden, a žoga je okrogla, kot pravijo, zato šampanjca ekipa še ne sme hladiti. Gre za radarsko napravo, ki meri hitrost žogice, ki jo uporabljajo pri bejzbolu (v prihodnosti naj bi merila tudi druge vrste žog), njihova ciljna skupina pa so v prvi fazi nadobudni igralci bejzbola kot tudi trenerji.

Scoutee je slovenski merilec hitrosti žogice, ki je na Kickstarterju začel 44 dnevni pohod proti finančnemu cilju 50 tisoč dolarjev. Gre za izjemno majhen radar, ki izmerjeno hitrost preko brezžične povezave Bluetooth prenese na pametni telefon ali tablico ter shrani v bazo namenske aplikacije za nadaljnjo analizo. Hitrost pa ni vse kar lahko iztisnete iz njega, saj so dostopne tudi druge prvine potovanja žogice, spremljate lahko napredek, let posnamete in informacije delite s soigralci, trenerjem ali prijatelji.

Naprava se je mesila leto dni, v tem času pa prejela tudi semensko injekcijo s strani sklada tveganega kapitala Eleven iz Bolgarije.

PREBERITE ŠE: Less – nova briljantna slovenska družabna igra, ki gre na Kickstarter

Več kot očitno je, da Scoutee, sploh prvi tovrstni merilec hitrosti žogice, meri na neevropski trg, predvsem na ameriškega (številne privržence ima bejzbol sicer tudi v Srednji Ameriki in Kanadi, pa na Japonskem, Tajvanu in v Koreji), kjer je bejzbol noro popularen in kjer se zato obrne ogromno denarja. Prostora je torej za vse, tudi za Scoutee, za katerim stoji Miha Uhan, nekdanji igralec bejzbola, ki želi to dejstvo s pridom izkoristiti, kasneje pa napravico prilagoditi še za druge športe, kjer je hitrost žogice pomembna (tenis, nogomet, rokomet, ipd.).

Scoutee bo močno izboljšal treninge bejzbola.
Scoutee bo močno izboljšal treninge bejzbola.

Poleg Mihe pri projektu sodelujejo še Tomaž Korošec (radiofrekvenčni inženir), Luka Mali (možgani za strojno opremo) in Majda Dodevska (PR in marketing). Scouteeja lahko kot magnetek na hladilnik pritrdite na zadek pametnega telefona/tablice, na tripod ali ga preprosto držite v rokah.

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Razer Smart N95: pametna maska s klimatskim sistemom, mikrofonom in zvočniki