Septembra v kino: filmski začetek jeseni bosta zaznamovala Rambo in Pennywise

Na filmska platna se v septembru vračajo Rambo, Pennywise ter Ranta in njegovi prijatelji, novi košarkarski izzivi in prve ljubezenske težave. Pridružili se jim bodo še galaktično razpoloženi Brad Pitt, filmska adapatacija serije Downton Abbey in biografski glasbeni dokumentarec Pavarotti.

September bo nedvomno navdušil vse prave filmofile, saj prav s filmskega stališča veliko obeta. Bodite pozorni na morebitne datumske spremembe predvajanj filmov, zato vam svetujemo, da spremljate tudi spletne strani kinematografov po Sloveniji ali distributerjev. Ker pa z avgustom še nismo zaključili, preverite, katere filme si morate še ogledati.

V nadaljevanju vas čakajo filmi, ki prihajajo v kina po Sloveniji septembra!

Drama
Bolečina in slava (Dolor y gloria, 2019)


Film Bolečina in slava je sestavljen iz “serije srečanj” Salvadorja Malla, filmskega režiserja v jeseni svojega življenja. Nekatera od teh se odvijajo v sedanjosti, drugih se spominja. Govori o ustvarjanju, o tem, kako težko je ustvarjanje ločiti od lastnega življenja, in o strasteh, ki dajejo smisel in upanje. Salvador med odkrivanjem svoje preteklosti najde potrebo po tem, da jo opiše. In v tem najde tudi svojo odrešitev.

od 5. septembra / Kolosej

Biografska drama
Koža (Skin, 2019)


Brezskrbni mladenič Bryon Widner, ki so ga vzgojili rasistični obritoglavci (skinheadi) in je bil zloglasen med belimi supremacisti, se odloči, da obrne hrbet sovraštvu in nasilju in tako spremeni svoje življenje, tudi s pomočjo ženske, ki jo ljubi. Gre za neverjetno resnično zgodbo človeka, ki je več kot eno leto na obrazu in telesu prenašal boleče operacije odstranitve tetovaž, ki so ga povezovale z njegovo grozovito preteklostjo.

od 5. septembra / Kolosej, Cineplexx

Grozljivka
Tisto: Drugo poglavje (It:Chapter Two, 2019)


Ker se zlo v Derry ciklično vrača vsakih 27 let, bomo v Tisto: Drugo poglavje spremljali like, ki so pred skoraj tremi desetletji odšli vsak svojo pot. 27 let po grozotah se morajo odrasli člani Kluba zgub vrniti nazaj v Derry, po tem ko prejmejo srhljiv telefonski klic.

od 5. septembra / Kolosej, Cineplexx

Kriminalna drama/triler
Zločin brez krivde: Primer Collini (Der Fall Collini, 2019)


Odvetnik Caspar Leinen je soočen s spektakularnim primerom, ki mu ga je dodelilo sodišče: braniti mora namreč 70-letnega Italijana Frabrizija Collinija, ki je brez očitnega razloga v enem od berlinskih hotelov ubil industrijskega magnata Hansa Meyerja. Za Casparja je ta primer še posebej pomemben, saj Collinijeva vnukinja Johanna njegova ljubezen iz otroštva, na njenega ubitega dedka pa je vedno gledal kot na svojega očeta

od 5. septembra / Kolosej, Cineplexx

Družinski
Moj dedi je padel z Marsa (Moj dida je pao s Marsa, 2019)


V nekem trenutku se življenje deklice Une povsem spremeni, ko njenega dedka ugrabijo vesoljci. V kleti družinske hiše slučajno odkrije, da je tudi dedek vesoljec. Njegov vesoljska ladja se je pred mnogimi leti zrušila na Zemljo, poleg dedka pa je tu ostal tudi njegov pilot, nejevoljni robot Dodo. Una in robot imata manj kot 24 ur časa, da najdeta in rešita dedka.

od 12. septembra / Kolosej, Cineplexx

Komična kriminalka
Prevarantke na Wall Streetu (Hustlers, 2019)


Za zgodbo o striptizetah za stranke iz Wall Streeta ne obstaja boljša igralska zasedba kot Jennifer Lopez in Cardi B. Preden je Cardi postala popularna rap zvezda je namreč delala ravno kot striptizeta v New Yorku. Film sledi planu maščevanja dveh striptizet, ki združita moči proti možem iz Wall Streeta, ki so njune stranke. Poleg J Lo in Cardi v filmu igrajo tudi Constance Wu, Lili Reinhart, Keke Palmer, Julia Stiles in dobitnica oskarja Mercedes Ruehl. Film je navdahnil članek revije New York Magazine iz leta 2016.

od 12. septembra / Kolosej, Cineplexx

Znanstvenofantastični triler
Ad Astra: Pot do zvezd (Ad Astra, 2019)


Film pripoveduje o inženirju vojaške enote (Brad Pitt), ki raziskuje galaksije, da bi našel svojega očeta (Tommy Lee Jones), ki je pred 20 leti izginil na misiji iskanja življenja izven Zemlje.

od 19. septembra / Kolosej, Cineplexx

Zgodovinska drama
Downton Abbey (2019)


Zgodba premožne družine Crawley se v filmu nadaljuje po dogodkih iz zadnjega dela televizijske serije leta 2015. Člane družine in njihove služabnike bo pretresel prihod zelo pomembnih gostov – kralja in kraljice. Priprave na izreden dogodek takoj stečejo, a žal nihče ni pripravljen na nepredvidljive situacije.

od 19. septembra / Kolosej, Cineplexx

Drama
Kraljice zločina (The Kitchen, 2019)


Žene mafijcev Peklenske kuhinje v New Yorku v 70. letih prejšenjega stoletja se odločijo nadaljevati z operativo svojih mož, ki so v zaporu.

od 19. septembra / Kolosej, Cineplexx

Družinska komedija
Košarkar naj bo 2 (2019)


Vračajo se Ranta in njegovi prijatelji, novi košarkarski izzivi in prve ljubezenske težave. Osnovna šola je za filmske junake že skoraj pri kraju. Poletje trka na vrata, pred Rantovim moštvom pa je najpomembnejša košarkarska tekma njihovih življenj … jim bo uspelo zmagati na vseh področjih?

od 26. septembra / Kolosej, Cineplexx

Biografski glasbeni dokumentarec
Pavarotti (2019)


V filmu Pavarotti je do potankosti razgaljeno življenje, kariera in večna zapuščina glasbenega idola. Pavarotti, ki so mu pravili tudi “tenor ljudstva”, je posedoval redko mešanico osebnosti, genija in zvezdniškosti, svoje darove pa je izrabil, da je po svetu širil evangelij opere kot obliko zabave, v kateri so uživali vsi ljubitelji glasbe. Film, ki prikazuje tega čudovitega človeka in velikana glasbe, je režiral oskarjevec Ron Howard, ki je redke intervjuje s Pavarottijevo družino in sodelavci, nikoli poprej videne posnetke in najnovejšo tehniko zvoka zaokrožil v vrhunsko celoto.

od 26. septembra / Kolosej

Akcijski triler
Rambo: Do zadnje kaplje krvi (Rambo: Last Blood, 2019)


Da bi se soočil s poslednjo misijo, se mora Rambo soočiti s svojo preteklostjo in obnoviti svoje neusmiljene borilne veščine. Smrtonosno popotovanje, zarote in maščevanje – bo obeležilo zadnje poglavje v tej legendarni in kultni seriji filmov.

od 26. septembra / Kolosej, Cineplexx

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!