fbpx

Šesta petica

Slovenski ljubitelji beemvejev so sredi marca prišli na svoj račun, saj je k domačim trgovcem prispela popolnoma nova generacija – šesta po vrsti – BMW-jev serije 5 v limuzinski izvedbi. Novinka je v primerjavi z njeno predhodnico zrasla za nekaj centimetrov in prinesla svež dizajn tako zunanjosti kot ...

Slovenski ljubitelji beemvejev so sredi marca prišli na svoj račun, saj je k domačim trgovcem prispela popolnoma nova generacija – šesta po vrsti – BMW-jev serije 5 v limuzinski izvedbi. Novinka je v primerjavi z njeno predhodnico zrasla za nekaj centimetrov in prinesla svež dizajn tako zunanjosti kot notranjosti. Zunanjost je sicer v nekaterih elementih podobna nedavno predstavljeni seriji 7, a še vedno dovolj samosvoja in edinstvena. Več svežine je v notranjosti, kjer se spet vrača beemvejevska usmerjenost k vozniku. Razvidna je iz tradicionalne obrnjenosti sredinske konzole k vozniku, ki smo jo v prejšnji generaciji pogrešali, saj ni bila tako izrazita. Med poglavitnimi novostmi, ki jih prinaša nova petica, je bogat seznam zelo koristne, a žal dodatne opreme: od sistema za samodejno parkiranje (voznik uravnava le zavoro in plin), prek infrardeče kamere, ki opozarja na pešce in divje živali pred nami, head up displayja, ki izpisuje glavne podatke o vožnji, do aktivnega radarskega tempomata in opozorilnika na vozila v mrtvih kotih. Kot nam je med preizkusno vožnjo dejal predstavnik BMW-ja, je to avtomobil z največ vgrajenimi kamerami in senzorji doslej. Zapišimo še, da je tudi osnovna različica bogato opremljena in bo zadovoljila malo manj zahtevne kupce. Najvarčnejši dizelski model 520d bo prišel na trg malce kasneje. Cena? Od malenkostnih 43.700 evrov dalje za 523i.

www.bmw.si

Naslednje
Urbani glamur

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.