Silvestrska predpremiera filma v Kinodvoru: G. Turner

Na zadnji dan v letu Kinodvor za nas pripravlja veliko silvestrsko predpremiero filma G. Turner (Mr. Turner). Biografski film, ki bo na rednem sporedu od 1. januarja, nas bo popeljal v zadnjih 25 let življenja enega izmed največjih in najbolj ekscentričnih angleških umetnikov vseh časov: Josepha Mallorda Williama Turnerja.

Pomembne Informacije
Kdaj?

Kje?

Kinodvor

Organizator

Kinodvor

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

od 3,8 do 6 evrov

Zadnji dan v letu lahko zaključimo s silvestrsko predpremiero v Kinodvoru, filmom G. Turner (Mr. Turner), ki je bil že na ogled na letošnjem Liffu. Joseph Mallord William Turner (1775-1851) je bil angleški slikar romantičnih krajin, ki se je le za to, da bi bolje naslikal snežni vihar, dal privezati na jambor ladje.

PREBERITE ŠE: 11. festival mednarodnega animiranega filma Animateka

Ekscentrični umetnik je bil stalni gost bordelov in prijatelj aristokracije. V filmu režiserja Marka Leigha ga igra genijalni Timothy Spall, biografski film pa je na letošnjih filmskih festivalih prejel številne nagrade. Film bo na rednem sporedu od 1. januarja 2015 dalje.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.kinodvor.org

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Odprta kuhna 2020 že drugi teden v juniju, po novem bo potekala dva dni!