Sisters Kurtoš: pekarna v središču Ljubljane, kjer boste okušali madžarsko sladico

Zadnjič posodobljeno: :

Sisters Kurtoš, pekarnico v središču Ljubljane, kjer boste lahko okušali prav posebno madžarsko sladico, sta odprli sestri Špela in Maša skupaj z njunima partnerjema. Ker sta sestri glavni pri peki, se je tako ime Sisters Kurtoš ponujalo kar samo.

Osnovne Informacije
Naslov

Sisters Kurtoš
Breg 4
Ljubljana

Povezava

Sisters Kurtoš

Urnik

Od ponedeljka do četrtka od 12.00 do 20.00, v petek in soboto od 11.00 do 21.00, v nedeljo zaprto.

Kontakt

040 722 985

V pekarnici Sisters Kurtoš ponujajo kurtoš, pecivo, narejeno iz kvašenega testa. Originalno ime je kürtőskalács, prvič pa se je pojavil v Transilvaniji. Prispodoba z dimnikom izhaja iz dejstva, da se iz kurtoša, ko ga snamemo iz palice, na kateri je pečen, pokadi kot iz dimnika. Od tod tudi izpeljanke vseh drugih imen, ki jih slišimo.


Vprašanje, kot je na primer »Zakaj ste se odločili madžarsko pecivo pripeljati v središče Slovenije?«, jim je zastavljeno zelo pogosto. In odgovor je zelo preprost. Kurtoš jih je preprosto prepričal. Pred približno 5 leti so ga pokusili v Pragi in nato še na Poljskem. Priljubljen je predvsem v državah višegrajske skupine, dobimo pa ga tudi drugod po svetu.


Veliko ljudi kurtošev pravzaprav ne pozna. Zato so želeli z odprtjem pekarne ljudem predstaviti in ponuditi nekaj svežega in novega. Pri ponudbi so poskrbeli, da lahko v pekarni Sisters Kurtoš prav vsakdo najde nekaj po svojem okusu. Klasično, sladko obliko kurtoša so nadgradili in ponudili tudi hladnega, polnjenega s sladoledom ter slanega, pri katerem lahko izbirate med različnimi vrstami zelenjave in glavnih dodatkov. Kurtoše pripravljajo po tradicionalnih recepturah, ki so zahtevana za pripravo takega peciva. Seveda pa pri peki dodajo veliko mero ljubezni in tako so njihovi kurtoši še slajši.

View this post on Instagram

Po vseh teh vročih dneh lahko danes uživamo v lenobni nedelji! Pridite po svojega najljubšega "Sweety-ja" in si ga privoščite med gledanjem vaše najljubše serije. 🌧️💧🏆 Danes smo odprti do 13:00. Obiščite nas na naslovu Breg 4, 1000 Ljubljana. Se vidimo. ⏳ ———————————— After all this hot days, let's have a lazy Sunday! Pick up a warm "Sweety" to eat it while watching your favourite show. Today we are open until 1pm. Come to visit us at Breg 4, 1000 Ljubljana. See you. . . . #sisterskurtos #kurtoskalacs #kurtos #trdelnik #chimneycakes #ljubljanacity #bregljubljana #sweety #spinkles #spread

A post shared by SISTERS KURTOŠ / Ljubljana (@sisterskurtos) on


Za konec pa naj vsem bralcem izdamo še eno skrivnost: v času prazničnega decembra bodo za vas pripravili prav poseben kurtoš, ki bo gotovo obnorel vaše brbončice. Do takrat pa spremljajte njihovo ponudbo, saj vas bodo gotovo presenetili še s kakšnim novim okusom.

Dodatne Informacije

Več informacij:
facebook.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Domačija Kabaj Morel: rustikalna vila toskanskega sloga v Goriških Brdih