Slovo „pizza“ zvyčajne nevidíme v tej istej vete ako slovo „zdravé“, no tentoraz je to inak – ukazuje sa, že pizza je pre ľudské zdravie menej škodlivá ako niektoré druhy obilnín.
Če gre verjeti nutricionistom, si boste v primeru, da boste za zajtrk namesto kosmičev posegli po kosu pice, naredili uslugo!
Žitni kosmiči praviloma naj bi vsebovali velike količine sladkorja, hkrati pa ponujajo manj beljakovin in zdravih maščob. V kosu pice pa naj bi se nahajalo več maščobe, a obenem tudi manj sladkorja.
Po zaslugi višje vsebnosti beljakovin, ki jih najdemo v pici, naj bi v jutranjih urah z njeno pomočjo učinkovitejše potešili lakoto (in boste dalj časa siti)– sicer pa kos pice povprečne velikosti vsebuje približno enako kalorij kot skodelica žitnih kosmičev z mlekom.
Ob tem velja opozoriti, da vseh kosmičev ne smemo metati v isti koš. Nekatere vrste le-teh se bodo namreč izkazale za boljšo izbiro kot pica. To velja predvsem, ko govorimo o kosmičih, izdelanih iz naravnih sestavin in zmešanih z mlekom rastlinskega izvora, ki nima dodanega sladkorja.
S tem člankom vas vsekakor ne želimo prepričati, da si pico večkrat privoščite že zjutraj, pač pa, da vsi kosmiči vendarle niso tako zdravi, kot ste morda mislili. Izbirate lahko še med številnimi drugimi možnostmi, ki bodo pripomogle k zdravemu začetku dneva.
Viac informácií:
health.com