fbpx

Recept na rozmaznávanie: božský cheesecake tiramisu, ktorý sa nemusí piecť

Ak milujete tiramisu, tak tento skvelý tiramisu cheesecake si zamilujete! Spája všetky vaše obľúbené chute tiramisu, len táto verzia je oveľa jednoduchšia na prípravu.

Priljubljena italijanska sladica je dobila novo različico: tiramisu cheesecake, kot ga je pripravil The Cooking Foodie! Poglejte si, kako pripravite to večno italijansko sladico na nekoliko drugačen način. Pa veliko užitkov v sladkanju.

Tiramisu cheesecake (Foto: YouTube printscreen The Cooking Foodie)
Tiramisu cheesecake (Foto: YouTube printscreen The Cooking Foodie)

Ingrediencie

Pre nadáciu

  • 170 g piškotov za tiramisu (savoiardi)
  • 75 g stopljenega masla
  • 1 čajna žlička kakava
  • 1/2 čajne žličke kave (v prahu)

Za kremo

  • 500 g sira mascarpone
  • 150 g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 180 ml smetane
  • 360 ml skuhane kave
  • 8 g želatine v prahu + 40 ml vode
  • piškoti za tiramisu (savoiardi)
  • kakav za potresanje

Príprava

V multipraktirku (ali v neprodušno zaprti vrečki) zdrobite piškote za tiramisu s kavo in kakavom. Dodajte stopljeno maslo in mešajte tako dolgo, da se sestavine med seboj dobro premešajo. Podlago razporedite po 20 cm pekaču. Postavite v hladilnik.

V manjši posodici zmešajte želatino v prahu in vodo. Pustite 10 minut, da se napihne.

Vročo kavo prelijte v večjo plitko posodo in postavite na stran, da se ohladi.

V večji skledi zmešajte mascarpone, vaniljev ekstrakt in sladkor v prahu, da nastane gladka in mehka masa. V ločeni posodobi stepite smetano. Postopoma jo dodajajte v mešanico z mascarponom.

Želatino postavite za 15 minut v mikrovalovko. Ko jo vzamete ven, ji dodajte nekaj žličk mešanice z marscarponom in mešajte, da nastane enotna masa. Zdaj vse to vmešajte nazaj v kremo in mešajte tako dolgo, da se vse lepo združi.

Polovico kreme nanesite na podlago. Na to dodajte eno plast piškotov za tiramisu, ki ste jih pomočili v hladno kavo za 1 do 2 sekundi. Na to dodajte še eno plast kreme in enakomerno razmažite. Postavite v hladilnik čez noč ali za vsaj 6 ur.

Tik pred serviranjem potresite s kakavom. Pa sladek dober tek!

Pripravo božanskega tiramisu cheesecake-a si lahko ogledate tudi v priloženem videoposnetku!

Viac informácií

Titulná fotka
The Cooking Foodie (YT printscreen)

S vami od roku 2004

Od r 2004 skúmame mestské trendy a denne informujeme našu komunitu sledovateľov o najnovšom životnom štýle, cestovaní, štýle a produktoch, ktoré inšpirujú vášňou. Od roku 2023 ponúkame obsah v hlavných svetových jazykoch.