Stotnija chefinj in chefov bo na dogodku Teden restavracij pomlad 2021, ki bo potekal od 18. do 27. junija, pokazala, zakaj je Slovenija Evropska gastronomska regija 2021.
Najbolj okusni pomladni teden v letu, ki zato traja deset dni, se približuje, epidemiološka slika pa se vsak dan izboljšuje. Teden restavracij pomlad 2021 bo od 18. do 27. junija v 99 slovenskih restavracijah in gostilnah, ki so se s srčki uvrstile v strogi izbor. Namesto hrumečih letal bodo tako dišeče jedi oznanile, da se spet vračamo v normalno življenje. V letu 2020 je Teden restavracij spomladi in jeseni, kljub epidemiji, obiskalo kar sto tisoč gostov. Letošnji Teden restavracij pa bo še bolj poseben, ne le zaradi normalizacije življenja po covidni krizi, temveč tudi zaradi naziva Evropska gastronomska regija, ki ga v 2021 nosi Slovenija.
Pomladni Teden restavracij bo začel rezervacije za obisk zbirati 7. junija. Takrat bo uradna spletna stran www.tedenrestavracij.si posodobljena z vsemi meniji, v najmanj treh hodih, ki so jih chefinje in chefi pripravili za svojo najbolj množično predstavitev. Cena menijev je 19 eur, torej enaka že od leta 2019. Ker pa je Teden restavracij že lani uvedel dodatek za kakovost v najboljše ocenjenih restavracijah (3 in 4 srčki, 6 evrov), se bo ta letos razširil še na restavracije z dvema srčkoma in z dodatkom dveh evrov (cena 21 evrov).
Prvič v pomladnem Tednu restavracij sodelujejo:
• Linhart Hotel & Bistro, Radovljica, 2 srčka
• Linda bistro, Ljubljana, 2 srčka
• Lesnika, Mozirje, 2 srčka
• Kulinarični Študio, Koper, 2 srčka
• Domačija Kabaj Morel, Dobrovo v Brdih (ponovno po 2016), 1 srček
• Grajska Vinoteka, Ljubljana, 1 srček
• Restavracija Tiffany, Nova Gorica, 1 srček
• Restavracija Leonardo, Slovenska Bistrica, Nasmeh