Foto: Gostilna pri Hrastu

Teden restavracij pomlad 2021: “Izberi. Rezerviraj. Uživaj!”

Stotnija chefinj in chefov bo na dogodku Teden restavracij pomlad 2021, ki bo potekal od 18. do 27. junija, pokazala, zakaj je Slovenija Evropska gastronomska regija 2021.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

restavracije po Sloveniji

Organizator

Vivi

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

19 evrov

Najbolj okusni pomladni teden v letu, ki zato traja deset dni, se približuje, epidemiološka slika pa se vsak dan izboljšuje. Teden restavracij pomlad 2021 bo od 18. do 27. junija v 99 slovenskih restavracijah in gostilnah, ki so se s srčki uvrstile v strogi izbor. Namesto hrumečih letal bodo tako dišeče jedi oznanile, da se spet vračamo v normalno življenje. V letu 2020 je Teden restavracij spomladi in jeseni, kljub epidemiji, obiskalo kar sto tisoč gostov. Letošnji Teden restavracij pa bo še bolj poseben, ne le zaradi normalizacije življenja po covidni krizi, temveč tudi zaradi naziva Evropska gastronomska regija, ki ga v 2021 nosi Slovenija.

Korenčkova torta, Hiša Ančka
Foto: Tomo Jeseničnik

Pomladni Teden restavracij bo začel rezervacije za obisk zbirati 7. junija. Takrat bo uradna spletna stran www.tedenrestavracij.si posodobljena z vsemi meniji, v najmanj treh hodih, ki so jih chefinje in chefi pripravili za svojo najbolj množično predstavitev. Cena menijev je 19 evrov, torej enaka že od leta 2019. Ker pa je Teden restavracij že lani uvedel dodatek za kakovost v najboljše ocenjenih restavracijah (3 in 4 srčki, 6 evrov), se bo ta letos razširil še na restavracije z dvema srčkoma in z dodatkom dveh evrov (cena 21 evrov).

Prvič v pomladnem Tednu restavracij sodelujejo:

• Linhart Hotel & Bistro, Radovljica, 2 srčka
• Linda bistro, Ljubljana, 2 srčka
• Lesnika, Mozirje, 2 srčka
• Kulinarični Študio, Koper, 2 srčka
• Domačija Kabaj Morel, Dobrovo v Brdih (ponovno po 2016), 1 srček
• Grajska Vinoteka, Ljubljana, 1 srček
• Restavracija Tiffany, Nova Gorica, 1 srček
• Restavracija Leonardo, Slovenska Bistrica, Nasmeh

Dodatne Informacije

vivi.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!