fbpx

Skinimalizem je najnovejši lepotni trend 2021

Foto: Sam Lion / Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Že dolgo velja, da naj bi bila koža sijajnejša, če boste uporabili serum s čim več aktivnimi sestavinami. Toda takšni izdelki imajo lahko tudi nasprotni učinek in poškodujejo zaščitno pregrado kože, kar povzroči rdečico, draženje in v nekaterih primerih akne. Zato bo leta 2021 zavladal skinimalizem - popolno nasprotje zapletenih rutin nege kože.

Kaj je skinimalizem

Glede na napovedi Pinteresta za leto 2021 se bodo naše rutine nege in ličenja spremenile. Absolutno bo prevladoval minimalističen pristop. S tem gremo nekaj korakov nazaj, kar pomeni uporabo univerzalnih proizvodov in bolj trajnostnih lepotnih rutin.

Številne informacij o novih sestavinah in formulah nas premamijo, kar pomeni, da se na naših poličkah nabere pretirano število izdelkov za dnevno rutino. Če uporabljamo preveč izdelkov, preizkušamo nove formule, nepravilno nanašamo sloje izdelkov na kožo in kombiniramo preveč aktivnih sestavin, to zmede našo kožo. In tako nikoli zares ne opazimo prednosti učinkovin, ki jih uporabljamo.

Foto: Maria Orlova / Pexels

Kako preiti na skinimalistično lepotno rutino

Po mnenju strokovnjakov dober izdelek naredi veliko razliko. Ni izdelka, ki bi bil primeren le za en del vaše kože, ne da bi bil dober tudi za drugega, saj ima koža enake dnevne potrebe. Na ta način se lahko izognete nakupu dveh vlažilnih krem – dnevne in nočne. Držite se ene kakovostne formule, ker je veliko bolj preprosta in cenovno ugodnejša.

Enako pomembno je vedeti, da lahko dobro zasnovani univerzalni izdelki, vsebujejo več aktivnih sestavin in v pravem razmerju za kožo kot običajni izdelki. Namreč za tiste, ki nismo strokovnjaki na tem področju, je skoraj nemogoče, da bi lahko pravilno skombinirali več izdelkov z določenimi sestavinami, da bi dosegli želene rezultate. To lahko resnično razume le strokovnjak z dolgoletnimi izkušnjami. Strokovnjaki pa na splošno ne priporočajo rutin, ki so sestavljene iz “15 izdelkov in več korakov”. Namesto tega trdijo, da je bolje, da se okolje in koža vrnejo k osnovam in zato zmanjšajmo število izdelkov, ki jih uporabljamo.

Predlagamo, da porabite izdelke, ki jih imate trenutno v uporabi, nato pa preidite na skinimalistično lepotno rutino z izbiro spodnjih izdelkov.

Ni izdelkov za prikaz!

Nakup izdelkov na Amazon Business – BREZ DDV

Slovenske pravne osebe – zavezanci za DDV – na Amazon.de lahko kupujejo brez davka na dodano vrednost, če se podjetje na Amazon.de registrira kot poslovni uporabnik. Registracija je hitra in enostavna, z njo pa pridobiš tudi posebne popuste in ugodnosti! Z naslednjo povezavo – > REGISTRACIJA ZA POSLOVNE UPORABNIKE

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!