Slovenia vs. Talk Shows: Slovenija v tujih pogovornih oddajah kot dvorni norček

Slovenija v tujih pogovornih oddajah

Čeprav je majhnost Slovenije prednost, pa nas svet ne jemlje preveč resno (izjema so športniki, ki so strah in trepet tekmecev). Ravno nasprotno! Slovenci smo pogosto tarča posmeha priljubljenih TV-voditeljev. Oglejte si kolaž posnetkov iz svetovno znanih pogovornih oddaj, v katerih je omenjena Slovenija in v kateri si našo drobceno deželo pošteno privoščijo priljubljeni voditelji, kot so Jon Stewart, Jimmy Kimmel, John Oliver, Jimmy Fallon, Stephen Colbert, Craig Ferguson in David Letterman.

Slovenia vs. Talk Shows je kolaž posnetkov iz znanih pogovornih oddaj, ki si dodobra privoščijo Slovenijo. Na račun Slovenije in domnevnega kupčkanja z zaporniki iz Guantanama se je v svoji oddaji posmehoval ameriški komik in legenda politične satire Jon Stewart (“Sloveniji naj bi bilo rečeno, da mora ob sestanku z ameriškim predsednikom Barackom Obamo sprejeti vsaj enega zapornika iz Guantanama.

Sliši se kot precej obupan ukrep, vendar pa bo ta zagotovo uspešnejši kot prejšnji predsednikov predlog: ‘Vzemi zapornika, pusti zapornika.'”). Slovenijo je kot deželo pijancev v oddaji Jimmyja Kimmela orisal igralec Matthew Perry, ko se je spominjal poroke svojega prijatelja Anžeta Kopitarja: “Tako sem bil 14 ur obkrožen s pijanimi Slovenci, med katerimi jih je le nekaj govorilo angleško.”

PREBERITE ŠE: Slovenec se je v trgovini Bauhaus okopal v razstavljenem jacuzziju


Britanski komik John Oliver se je norčeval iz skupine Laibach, ki je imela čast nastopati kot prva tuja rock zasedba v najbolj zaprti državi na svetu. Jimmy Fellon se je obregnil ob trgovanje s slovensko ”hudičevo” valuto bitcoin, Michael Moore, ameriški oskarjevec in režiser, ki je posnel dokumentarec z naslovom Where To Invade Next? (Koga napasti sedaj?), pa je v oddaji Stephena Colberta Slovenijo in njen izobraževalni sistem prikazal v pozitivni luči. Seveda ga je primerjal z ameriškim, ki je naravnost obupen. Kako pa so si Slovenijo privoščili ostali voditelji? Oglejte si v zgornjem posnetku. V drugem posnetku pa si lahko ogledate še, kako so Slovenijo omenjali v TV-serijah.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Danes bosta na nebu jagodna luna in lunin mrk: nočni spektakel, ki ga ne želiš zamuditi