fbpx

Slovenska jadrnica osvojila nagrado Oblikovanje leta 2013

Seascape 27

Med priznanji letošnjega Meseca oblikovanja, je 1. nagrado za Oblikovanje leta 2013 prejela jadrnica Seascape 27, ki kot glavno vodilo izpostavlja doživetje za vse člane posadke.

Elegantna jadrnica Seascape 27 je delo oblikovalca Martina Šoštariča iz Gigodesigna. Kot je nagrado ubesedila žirija, so ta produkt izbrali, ker ”izdelek ni podrejen tradicionalnim modnim vplivom drugih podobnih izdelkov. Avtor se je odločil za izčiščeno, a visoko funkcionalno oblikovanje zunanjosti in notranje opreme”.

Da bo obrazložitev malce bolj oprijemljiva nekaj osnovnih podatkov. Seascape 27 ima štiri ležišča, ločeno stranišče, je idealna za družinska jadranja. Pa ne samo tista počasna in ležerna, ta jadrnica slovi kot hitra in okretna, kot pravijo v Gigodesign na priobalnih in na offshore regatah.

Kar se sliši kot ena izmed njenih prednosti je dejstvo, da je Seascape 27 pripravljena za pot v eni uri – ali za pot po morju ali v obratni smeri, za dvig iz morja in potep po kopnem. To omogočajo njene oblike in dimenzije, ki ”odpirajo možnost transporta plovila na prikolici ali v ladijskem zabojniku, kar predstavljata inovacijo, s katero uporabnik dobi možnost uporabe plovila na izbrani počitniški lokaciji in se izogne stroškom celoletnega priveza,” pravijo v Gigidesign. Glavno vodilo, ki vodi ustvarjalce Seascape 27 pa je odlična uporabniška izkušnja, doživetje za vse člane posadke.

Dodatne Informacije

Več informacij na:
http://www.gigodesign.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!