Slovenski muzikal Vesna prihaja na odre junija 2017

Slovenski muzikal Vesna, ki je nastal po istoimenskem filmu Františka Čapa, bo prišel na naše odre 7. junija 2017. Premiero si bomo lahko ogledali v Križankah v okviru Festivala Ljubljana. Ekipa obljublja nepozaben spektakel, ki ga boste želeli videti znova in znova.

Pomembne Informacije
Kdaj?

Kje?

Križanke, Ljubljana

Organizator

Festival Ljubljana

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

32,27 €

“Le kateri genij je dal maturo glih na pomlad!”
Na pomlad, ko sončni žarki postanejo nagajivi, ko se narava odene v zapeljive barve in zadiši po ljubezni, morajo maturanti vtakniti nosove med knjižne platnice, se guliti za veliki preizkus znanja in zrelosti ter pozabiti na vse lepote, ki se bohotijo zunaj. A naši trije junaki so prepričani, da do uspeha vodi lažja pot. Umislijo si bližnjico, po kateri jih bo popeljala Hiperbola, hčer strogega profesorja matematike Kosinusa. Osvojiti Hiperbolino srce in si pridobiti pole za veliki preizkus se glasi formula, ki jo sestavijo, a kaj, ko brihtne glave vanjo vstavijo napačno neznanko. Dekle, ki se pojavi na zmenku, namreč ni tista, za katero so mislili, da je profesorjeva hčer. In to, kar sledi tej sladki zmoti, je nit, iz katere se je stkala zgodba prve slovenske filmske romantične komedije, po kateri je prirejen muzikal Vesna.

PREBERITE ŠE: Koncert: André Rieu, mednarodna zvezda junija 2017 prvič v Sloveniji

Robert Korošec (Samo) in Flora Ema Lotrič (Vesna)
Robert Korošec (Samo) in Flora Ema Lotrič (Vesna)

Muzikal je ustvarila izkušena kreativna ekipa, ki je pred tremi leti na slovenske odre postavila veliko uspešnico Cvetje v jeseni, avtor glasbe Matjaž Vlašič, režiser Vojko Anzeljc, libretist Janez Usenik, koreograf Miha Krušič in producent Gorazd Slak. Muzikal Vesna bo premierno uprizorjen v sredo, 7. junija, v ljubljanskih Križankah. Za obiskovalce krstne uprizoritve Vesna pripravlja prav posebno darilo. Tisto, ki so si ga Samo, Krištof in Sandi tako zelo želeli, da so šli pod njeno okno igrat serenado. Obiskovalce bodo namreč v avditoriju čakale tudi letošnje maturitetne pole.

Dodatne Informacije

Več informacij:
ljubljanafestival.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Prvi drive-in koncert v Sloveniji: TABU na parkirišču Centra Vič