fbpx

smart Concept #1: malček postaja večji

smart Concept #1, Foto: media.daimler.com
Zadnjič posodobljeno: :

Daimler in Geely sta združila moči in v Münchnu predstavila konceptni električni avtomobil smart Concept #1. Koncept napoveduje električno prihodnost znamke smart in namero, da se bodo lotili izdelave večjih avtomobilov, kot sta že dobro poznana modela ForTwo in ForFour.

smart Concept #1 predstavlja prihodnost znamke smart. V primerjavi z aktualnima predstavnikoma znamke je občutno večji. V dolžino meri 4,29 metra, v širino 1,91 metra, visok pa je 1,70 metra. Konceptnega križanca bi po velikosti lahko primerjali z Mini Countrymanom. Ker so si koncept že v začetku razvoja zamislili kot električno vozilo, ima le ta zaradi tega kratke previse in velikodušno medosno razdaljo v dolžini 2,75 metra. V produkcijski različici smart Concept #1 bomo lahko našli dovolj prostora za 5 ljudi.

smart Concept #1, Foto: media.daimler.com

Koncept so oblikovali pri Daimlerju, izdeloval pa ga bo Geely, na njihovi platformi za električne avtomobile. smart prihodnosti se vozi na 21-palčnih platiščih, prednji in zadnji del pa poudarjajo vpadljivi žarometi. Z vidika dizajna se močno razlikuje od ostalih modelov smart, še posebej v notranjosti, ki je minimalistična, v njej pa najdemo velik 12,8-palčni zaslon na dotik.

smart Concept #1, Foto: media.daimler.com

Prihajajoči smart bo ponujal hitro polnjenje, velik doseg, brezžično posodabljanje sistema in zabavno-informacijski sistem nove generacije. Proizvodnja bo potekala na kitajskem, kjer bo serijski križanec na voljo že prihodnje leto, razveselili pa se ga bomo lahko tudi v Evropi.

Dodatne Informacije

smart.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!