fbpx

Smeg v sodelovanju z Dolce & Gabbana: čudoviti vintage hladilniki

Foto: dolcegabbana

V zadnjih nekaj letih so retro kosi absolutni hit v notranjem oblikovanju. Čeprav vsako obdobje prinaša svoje izzive, ne moremo ubežati dejstvu, da ne glede na to, v kako moderni družbi živimo, vedno nekako gravitiramo k preteklosti in da se retro prizvok vedno prikrade v vse pore našega življenja, od mode, interierja do kulture. Predstavljamo vam čudovite hladilnike, ki bodo vašo kuhinjo takoj spremenili v umetniško retro oazo.

Priznana italijanska znamka gospodinjskih aparatov Smeg vas bo zaradi svoje elegance in klasičnega stila popeljala v preteklost, njeni retro detajli in umetniški elementi pa se bodo odlično podali v vsako kuhinjo, ne glede na to, kateri stil prevladuje v vaši notranjosti.

Blagovni znamki Smeg in Dolce&Gabanna sta predstavili posebno izdajo hladilnika FAB2, ki je pravo umetniško delo. Čeprav pripadajo dvema različnima kreativnima sektorjema, jih povezujejo močne vrednote in prepoznavna italijanska tradicija.

Vsak hladilnik je okrašen z emblemi italijanske dediščine in folklore, ki so jih naslikali sicilijanski umetniki, tako jih krasijo motivi limon, koles vozov, srednjeveških vitezov in bojnih prizorov – vse to so značilni elementi sicilijanske regije. V kreacijah bratov Bevilacqua prevladujejo svetlo rumena, intenzivno modra, smaragdno zelena in globoka črna, ki predstavljajo sicilijansko sonce, morje, hribe in lavo Etne.

Izurjeni sicilijanski slikarji so odigrali ključno vlogo pri razvoju te zbirke hladilnikov – priklicali so »zaklade preteklosti« z ročnim slikanjem edinstvenih trenutkov iz zgodovine. Rezultat je seveda preobrazba klasičnega hladilnika v unikaten prikaz italijanske dediščine.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!