Smrdljivi čevlji? Odlični triki, kako se znebiti neprijetnega vonja čevljev!

Smrdljivi čevlji so velika nadloga!

Zadnjič posodobljeno: :

Smrdljivi čevlji? Si jih tudi vi ne upate sezuti, ker veste, da se bo iz njih širil resnično neprijeten vonj? Pred vami so odlični triki, kako se znebiti neprijetnega vonja čevljev!

Vam “nagajajo” smrdljivi čevlji? V nadaljevanju si preberite, kaj lahko naredite, da se znebite neprijetnega vonja!

Obutev je tisti del naše garderobe, na katerem res ne bi smeli varčevati, saj so stopala tista, ki prenašajo celotno težo telesa in vse napore. Zato je še kako pomembno, da izberemo udobne čevlje iz naravnih materialov, v nakupe pa se odpravimo pozno popoldne ali zvečer, saj nam takrat noge že nekoliko zatečejo. Čevlji bodo svojo udobje pokazali predvsem v takšnih situacijah, medtem ko bi se lahko tisti, ki smo jih kupili v jutranjih urah ali dopoldne na koncu izkazali za neudobne.

To pa ni edina težava, s katero se srečujemo pri obutvi. Velika težava so tudi smrdljivi čevlji, za katere je ponavadi kriva kombinacija vlage in bakterij, seveda pa niti malo ne pripomore dejstvo, da imamo na nogah čevlje iz manj kvalitetnih materialov. Če gre za športno obutev, lahko to operemo (ročno ali v pralnem stroju), nekaterih čevlji pa so za nego precej bolj občutljivi. Kaj narediti takrat? Kako uspešno rešiti problem smradu? Pobrskajte za rešitvami kar v domači kuhinji in smrdljivi čevlji bodo preteklost!

Smrdljivi čevlji so velika nadloga.

Kako se znebiti neprijetnega vonja čevljev?

Smrdljivi čevlji? Neprijeten vonj, ki se prikrade v naše čevlje, lahko rešimo z vrečkami zeliščnega čaja, ki bo vonj absorbirala nase, tanin v čaju pa naj bi uspešno pobil bakterije. Vrečke najprej prekuhamo, ko bi si kuhali čaj. Ko jih odstranimo iz čevljev, odvečno tekočino popivnamo z brisačko in pustimo, da se čevlji posušijo do konca.

Velja omeniti tudi trik z vsestransko in učinkovito sodobikarbono. To zvečer nasujemo v čevlje in pustimo, da deluje čez noč. Preden si čevlje nataknemo na noge, notranjost dobro skrtačite.

Delovalo naj bi tudi trik, kjer v čevlje najprej položimo aluminjasto folijo, na njo posujemo kavo in potem pustimo stati nekaj minut. Poskusimo lahko tudi s krpo, ki smo jo namočili v sredstvo za dezinfekcijo rok ali v alkohol. Če želite, si lahko v pršilko pripravite tudi mešanico, kjer zmešate vodo in alkohol v razmerju 3:1 in dodate kapljico eteričnega olja. Čevlje poškropite in pustite, da se posušijo. S temi triki bodo smrdljivi čevlji preteklost!

In ne pozabite, najpomembnješa je osebna higiena, zato si noge dobro umijte in ne pozabite zdrgniti med prsti, kjer se bakterije še posebej rade nabirajo!

Kako se znebiti neprijetnega vonja čevljev? Poskusite s čajnimi vrečkami.

V priloženem videu vas čakajo še nekateri drugi triki za čevlje, ki vam bodo prišli krvavo prav, na primer kako preprečiti, da čevlji škripajo, kako jih pravilno zavezati, da ne bodo pretesni, kako se izogniti žuljem, itd.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Dejanja, zaradi katerih bo ženska rekla, da je moški slab v postelji!