Si črna ovca v družini? To je lahko nekaj izjemno pozitivnega in dragocenega!

Zadnjič posodobljeno: :

Biti drugačen kot preostali člani tvoje družine sploh ni slabo!

Ko slišimo, da je nekdo v družini črna ovca, pogosto pomislimo na nekoga, ki je na nek način čuden, problematičen, ima težave z avtoriteto, pred zakonom ali kaj podobnega … Črno ovco torej povezujemo z negativnimi konotacijami.

A v večini primerov ni tako in črne ovce izstopajo zato, ker so drugačne, najpogosteje v pozitivnem smislu, ne glede na to, ali gre za umetnike, rojene v družini zdravnikov in pravnikov, ateiste, rojene v zelo vernih družinah, ljudi, ki odkrito izražajo svoja stališča v zelo konservativni družini … Kombinacij je nešteto in vsaka črna ova se bo prepoznala v eni izmed njih.

Drugačnost ne bi smela biti nič slabega in zato je dobro, da ste črna ovca v svoji družini!

Sami sprejemate odločitve

Vsi si želimo nekam pripadati, toda včasih moramo, da bi se počutili, da nekam pripadamo, nekaj žrtovati. Da vas bi družinski člani bolje sprejemali, bi morali pogosteje skrivati svoj pravi obraz. A tega ne boste počeli, ker ne samo, da to ne želite, tudi prav se vam ne zdi!

Če ste črna ovca v družini in vas družina ne sprejema najbolje, vam to daje svobodo – lahko se odločate sami, ne da bi pri tem morali komu ugoditi. Pri svojih vrednotah in prepričanjih vam ni treba popuščati in lahko ostanete pošteni do sebe!

Drugačnost vas oddalji od strupenih ljudi

Če se počutite v svoji družini kot “outsider”, je lahko to zelo boleče. Če zaradi tega trenutno niste v stiku z njimi, je morda to na nek način bolje za vas.

Kadar vas družina nadzira in si želi, da bi ustrezali njihovim standardom in sledili njihovim prepričanjem, lahko to pogosto vpliva na vaše duševno zdravje in način, kako se vidite. Odmik od takšnih ljudi je lahko torej za vas nekaj dobrega.

Ste neodvisni

Kadar ste drugačni od ostalih članov družine, vas to dela neodvisne. Včasih družinskim članom preprosto ne morete zaupati, ko vam želijo pomagati, da sprejmete najboljšo možno odločitev, saj bodo vedno gledali na svoje interese in na to, kar se njim zdi prav.

Tako se naučite, kako se pri pomembnih življenjskih odločitvah zanašati nase. Poleg tega se boste naučili, kako se spoprijeti s težavami, saj boste spoznali, da lahko pomoč družine stvari poslabša in boste od njih samo še bolj odvisni.

Močnejši ste

Če vas družinski člani ne sprejemajo, vas lahko to pripravi na težke situacije, s katerimi se boste soočali kasneje v življenju. Če boste naredili napako, boste nadaljevali, saj veste, da vas v življenju ne sprejmejo vsi z odprtimi rokami.

Vaša sposobnost, da se borite zase in za tisto, v kar verjamete, vam niti v najtežjih trenutkih ne bo pustila, da se zlomite. In če vas bo kdo kritiziral, ne boste zmedeni, saj boste vedeli, kako se s tem spoprijeti.

Drugačnost vas dela edinstvene

Če vaša družina misli, da ste čudni, to samo pomeni, da verjetno nimate veliko skupnega ali pa jih vaša odprtost plaši. To je le nekaj razlogov, zakaj želijo, da se zaradi svoje drugačnosti počutite slabo – vendar to še ne pomeni, da se morate vi spremeniti in se počutiti krive!

Te edinstvene lastnosti, zaradi katerih ste oseba, kakršna ste, in ki vaši družini niso všeč, vam lahko pomagajo, da se vklopite nekje druge, pri ljudeh, ki z vami delijo interese in ki verjamejo v enake stvari. Morda se boste začeli zavedati, da je tisto, kar vaša družina smatra za čudno, pri nekaterih ljudeh dejansko normalno.

Pogumnejši ste

Ko se borite zase in za to, v kar verjamete, ne da bi se prilagajali drugim, to zahteva velik pogum! To pogosto pomeni, da se boste morali soočiti z nenehnimi kritikami, posmehom, celo razočaranjem družine, zaradi česar boste postali veliko pogumnejši, kot si mislite!

Tudi če se odločite, da se boste popolnoma distancirali od družine, da boste živeli bolj mirno in svobodno, vam bo težko. A to vam bo le dokazalo, kako pogumni pravzaprav ste!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Znanstveno dokazano: osebe, ki imajo sestro, so srečnejše!