Kako očistiti bele superge, da bodo kot nove (usnje, platno, semiš)?

V zadnjih nekaj letih so beli čevlji izjemno priljubljeni in skoraj vsak ima vsaj en par belih superg –, a se vsi njihovi lastniki vedno znova soočajo s težavo, da so ti čevlji beli le kratek čas – potem postanejo sivi, rjavi ali flekasti. Kako očistiti bele superge, da bodo kot nove (usnje, platno, semiš)?

Končno boš našel/-a rešitve, kako očistiti usnjene, platnene in semiš bele čevlje, da bodo kot nove!

Kako očistiti usnjene bele superge

Usnje je v resnici najlažje za čiščenje, saj ne vpije toliko vode, kot ostali materiali. Kako očistiti bele superge, da bodo kot nove in kaj rabiš za to?

1. Kaj potrebuješ?

Za čiščenje potrebuješ papirnate brisače, milo, staro majico in čistilo za odstranjevanje madežev.

2. Postopek

Če so čevlji še mokri, jih najprej obriši s papirnatimi brisačami in pusti, da se nekoliko posušijo. S čistilom očisti čevlje tako, kot piše v navodilih. Nato nekoliko zmoči staro belo majico in jo namili. Z namiljeno majico nežno očisti čevlje. Obriši ostanke mila s papirnatimi brisačami in pusti, da se čevlji posušijo.

Usnjene čevlje je pravzaprav najlažje očistiti.
Usnjene čevlje je pravzaprav najlažje očistiti.

Kako očistiti platnene bele superge

1. Kaj potrebuješ?

Potrebuješ nekaj sode bikarbone, beli kis in belo bombažno krpo.

2. Postopek

Zmešaj veliko žlico sode bikarbone z dvema žlicama belega kisa in skodelico tople vode. Krpo namoči v to mešanico in začni čistiti čevlje. Ko so čevlji čisti, pusti, da se posušijo in po potrebi obriši ostanke sode bikarbone.

Na takšen način lahko očistiš tudi čevlje Allstar.
Na takšen način lahko očistiš tudi čevlje Allstar.

Kako očistiti bele superge iz semiša

1. Kaj potrebuješ?

Potreboval boš mehko bombažno krpo, rožnato radirko, bel kis in krtačo za semiš usnje.

2. Postopek

Z radirko poskusi zdrgniti madeže, nato na mokre dele madežov pritisni bombažno krpo. Pazi, da ne drgneš, saj lahko tako še bolj razširiš madeže. Krpo namoči v beli kis in nežno in previdno drgni po madežih. Pusti, da se čevlji posušijo, nato pa jih še skrtači s krtačo za semiš usnje.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Je to najbolj odštekan in udoben copat letošnje jeseni?