Sgnl – naprava, ki omogoča telefoniranje s prstom

Zapestnica Sngl

Vsem znani prizor, ko si s prstom zatiskamo eno uho, medtem ko govorimo po telefonu, ker je okoli nas preveč hrupno, dobiva povsem nov pomen. Spoznajte Sgnl, zapestnico, ki omogoča, da telefoniramo zgolj s prstom. Da, prav ste prebrali. Posebna zapestnica ponuja revolucionaren način komunikacije.

Pred leti smo čudno gledali ljudi, ki so hodili po ulici in se pogovarjali sami s seboj, dokler nismo spoznali, da imajo v ušesu slušalko Bluetooth. Zdaj nas bodo ljudje nekaj časa čudno gledali, ko si bomo s prstom zaradi Sgnla zatiskali uho in govorili v prazno ter pri tem spominjali na tajnega agenta.

Sngl bo revolucioniral način komunikacije.
Sngl bo revolucioniral način komunikacije.

Zapestnica Sgnl je otrok južnokorejskega podjetja Innomdle Lab, a več kot karkoli drugega bo o njem povedalo to, da so ga ustanovili trije bivši zaposleni pri Samsungu. Na idejo so prišli, potem ko se je nekdo hvalil, da lahko s pametno uro telefonira, toda v isti sapi je priznal, da ga moti, da pogovor ne more biti zaseben. In rodil se je Sgnl.

https://youtu.be/40LfELeoAIw
Sgnl je zapestnica ali trak za katerokoli ročno in tudi pametno uro. S pametnim telefonom (oboroženim z OS Android 4.4 ali novejšim ter iOS 8 ali novejšim) se poveže prek modrozobe povezave, zvoka do ušesa pa ne dostavlja prek slušalke, pač pa prek prevodne enote BCU (body conduction unit) na hrbtni strani zapestnice, ki omogoča prenašanje zvoka po telesu oz. roki. Sprožilo ustvarja tresljaje, ki do ušesa potujejo po roki, zanje pa skrbi zvočni algoritem, ki signal ojača in ga ustrezno prilagodi. Zapestnica ima vgrajen tudi mikrofon, ki zvok pošilja v drugo smer, torej v smer sogovornika, gumb za sprejemanje in prekinjanje klicev ter stranska gumba za jakost.

PREBERITE ŠE: Zapestnica Basslet: nosljivi nizkotonec, s katerim glasbo tudi čutite

https://youtu.be/kMngW560Cho
Po zagotovilih izdelovalca naj bi baterija zdržala teden dni v stanju pripravljenosti in omogočala 4 ure pogovorov (polnimo jo prek priključka microUSB, polnjenje pa traja eno uro), v kombinaciji z namensko aplikacijo pa je tudi merilec aktivnosti. Poleg klicanja omogoča še sprejemanje različnih obvestil, kot so e-pošta, SMS-sporočila, dogodki ipd. Za 125 evrov lahko Sgnl naročite na platformi za množično financiranje Kickstarter.

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
PS5 razkrit: Sony je PlayStation 5 končno predstavil svetu