fbpx

Šokantni oglasi, ki razkrivajo kruto resnico

Ustavi nasilje. Ne pij in vozi.

Oglasi so žitje in bitje kapitalizma, zato ni presenetljivo, da so z nami na vsakem koraku. Veliko jih je sicer kot prehitevajoči avto na avtocesti, ki ga zaznamo, a nas pretirano ne gane, a so tu tudi takšni, ki jim namenimo več kot le kotiček očesa. Ti so velikokrat podpisani s humanitarno ali okoljevarstveno organizacijo in osveščajo, ter ne toliko pomagajo vrteti spirale potrošništva.

Nekateri oglasi se nam torej bolj vtisnejo v spomin kot drugi. Kar je logično, saj vsi ne služijo istemu namenu. A dejstvo je, da briljantna ideja iz še tako obskurnega produkta lahko naredi veliko zgodbo. Ko pa se ta briljantnost združi še z močnim sporočilom, se zadeva hitro prelije čez meje tiskanega oglasa. In ker papir prenese vse, velikokrat tovrstni projekti naravnost šokirajo. Nekaj takšnih, ki so ‘sparčkali’ sporočilo, ki se dotakne najglobljih človekovih čustev, s fantastično idejo, zrušili Potemkinovo kuliso, olupili idealizirane tapete in nas postavili pred resnico, pred pravo podobo sveta, si oglejte v naši fotogaleriji.

PREBERITE ŠE: Pornhub – največji pornografski portal z izvirno oglaševalsko akcijo in idejnimi oglasi

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.