fbpx

Solidwool: Sodobno trdno pohištvo, narejeno iz volne

Projekt Solidwool

Navdihnjena z dolgoletno tradicijo vzreje ovac in pridelave volne, sta oblikovalca Hannah in Justin Floyd razvila postopek, ki bi na inovativen način ohranil tradicijo, ki ni več tako živa kot je bila v njunem otroštvu. S pomočjo posebnega postopka ustvarjalni dvojec danes izdeluje trdno pohištvo in dodatke za dom iz materiala, ki spominja na steklena vlakna, a je v bistvu – volna!

V jugozahodni Angliji najdemo mestece Buckfastleigh, ki je Hannah in Justina Floyda navdihnilo s svojo volnarsko proizvodnjo. Mlad oblikovalski dvojec je v tradiciji ugledal edinstveno priložnost za inovacijo in razvil poseben in strogo zaupni postopek, s katerim danes iz volne pridobiva edinstven trajnostni kompozitni material, ki deluje kot da je narejen iz steklenih vlaken in je kot nalašč za oblikovanje sodobnega pohištva ter dodatkov za dom.

PREBERITE ŠE: Luna je ambientalna svetilka, ki je pomanjšana Luna

Pod imenom Solidwool – Hembury Collection tako odkrijemo izjemno kolekcijo stolov in mizic, poleg oblikovanja lastne pohištvene linije, pa par deluje tudi na drugih področjih, saj sodeluje s podjetji, kot so Blok Knives, Artifact Uprising in Fan Optics, ter za njih z nenavadnim postopkom izdeluje kuhinjske nože, deske, okvirje za očala, …

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!