fbpx

Sony Airpeak: dron, ki bo brez dvoma navdušil ustvarjalce video vsebin in fotografe

Tudi Sony je zajadral na področje industrije dronov, saj je podjetje na virtualnem sejmu CES 2021 na hitro pokazalo svoj novi dron Sony Airpeak. To naj bi bil najmanjši dron na svetu, ki lahko nosi Sonyjevo kamero Alpha, zasnovan pa je za ustvarjalce video vsebin in profesionalne fotografe.

Trenutno je zelo malo konkretnih podrobnosti o novem dronu Sony Airpeak, čeprav so pri podjetju omenili, da s pomočjo profesionalnih uporabnikov dronov že raziskujejo uporabo Airpeaka za snemanje krajinskih in mestnih posnetkov. Model, predstavljen na sejmu CES 2021, je zasnovan kot kvadrokopter in ima dva podaljška pristajalnega podvozja, ki se med letom skrijeta (da ne bi pokvarila posnetkov). Dron je tako kot za šalo sposoben dinamičnega snemanja in natančnega, stabilnega leta.

Medtem ko je to Sonyjev debi med droni, so njihove kamere med najboljšimi v industriji – tako zelo, da vodilni na trgu, DJI, že ponuja nosilce za kamere Sony Alpha. In zamisel, da bi Sony to strokovno znanje uporabil tudi v industriji dronov, je zagotovo zanimiva.

Sony je znamko Airpeak prvotno napovedal konec leta 2020, dron Airpeak pa lahko pričakujemo spomladi 2021.

Dron Sony Airpeak

Dodatne Informacije

sony.net

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!