Sony Crystal LED: 20-metrska pošast ločljivosti 16K

Sony Crystal LED zaslon

Tehnologija Crystal LED, ki je bila do zdaj namenjena profesionalni rabi, bo lahko zdaj krasila tudi domač zid, in sicer z 20-metrsko pošastjo Sony Crystal LED.

Že nekaj let med prikazovalce najlepše slik kraljujejo OLED televizorji, a temu bo sedaj konec. Sony je naznanil, da bo svoje zaslone s tehnologijo Crystal LED prodajal tudi za domačo/poslovno rabo. Zaslon temelji na tehnologiji MicroLED in je sestavljen iz manjših modulov nižje ločljivosti. Ko jih 18 sestavimo skupaj kot sestavljanko, dobimo zaslon ločljivosti 1080p. K temu dodamo še 54 modulov in dobimo zaslon ločljivosti 4K. Ko skupaj naberemo kar 576 modulov, smo že pri ločljivosti 16K!

Lepota takšnih zaslonov je v tem, da lahko sami določimo kako velikega hočemo in v kakšni ločljivosti. Zadeva je zmožna prikazovati HDR-vsebino (140-odstotna pokritost sRGB), osveževati sliko pri 120Hz in biti izjemno svetla (preko 1000 cd/m2). V primerjavi z zaslonom OLED je MicroLED še bolj varčen in odporen na vžiganje slike. Težava je le velikost zaslonov in seveda trenutna cena. Zaslon ločljivosti 1080p bi po diagonali meril slabih 280 centimetrov, za pošast ločljivosti 16K pa bi potrebovali vsaj 20 metrov prostega zidu. Pa tudi zelo globok žep, saj bi nas slednje stalo preračunanih 5,2 milijona evrov.

Dodatne Informacije

Več informacij:
pro.sony.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
PS5 razkrit: Sony je PlayStation 5 končno predstavil svetu