fbpx

Sony Playstation VR – navidezna resničnost bo poceni – znana cena

Najbolj popularna igralna konzola Playstation dobiva nove navidezne razsežnosti, a šele oktobra 2016, ko bodo uradno začeli prodajati Playstation VR. Znana je tudi cena, ki bo za osnovo “naglavno” enoto okoli 360 evrov. Cena za osnovo se zdi zelo ugodna, a brez dodatkov seveda ne bo šlo.

V okviru mednarodne konference GDC (Game Developer Conference) v San Franciscu je včeraj Sony predstavil osnovne podatke in datum začetka prodaje Playstation VR in tako neposredno priznal, da je bila napoved začetka prodaje v prvi polovici leta nekoliko preveč optimistična. Playstation VR neposredno konkurira Oculus Riftu, HTC Vivu in preostalim razvijalcem “očal” za navidezno resničnost.


Cena naglavne enote je na prvi pogled zelo ugodna, saj 360 evrov za vstop v svet navidezne resničnosti ni znesek, ki bi se ga ljubitelji tehnologije ustrašili. Seveda pa je vse skupaj lahko dosti dražje, če niste lastnik aktualnega Playstationa 4 in nekatere pripadajoče opreme, brez katere igranje igric ne bo mogoče. Za to novodobno izkušnjo boste potrebovali kamero Playstation in posebne igralne kontrolnike za navidezno resničnost. Kot vedno bo Sony ponudil posebne pakete, s katerimi boste vso zahtevano opremo dobili po nekoliko ugodnejši ceni. A bo ta vsekakor daleč od cene 360 evrov.
Le naglavna enota Playstation VR ne bo zadosti za igranje iger. Potrebno bo kar nekaj dodatkov.
Le naglavna enota Playstation VR ne bo zadosti za igranje iger. Potrebno bo kar nekaj dodatkov.

Tehnično je tokrat Sony le potrdil navedbe, ki so bile znane do zdaj. Naglavno enoto tako krasi 5,7-inčni OLED-prikazovalnik, ki zmore predvajati do 120 sličic na sekundo in ima ločljivost 1920 x 1080 pik. Pri tem pa vsaka “pika” dobi tudi celoten spekter RGB-barv.

Sony obljublja 50 novih iger za Playstation VR do konca leta 2016. Med njimi vsekakor Star Wars: Battelfront, ki bo dosegljiva ekskluzivno za Playstation VR.

Dodatne Informacije

Infomat: 
playstation.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.