Sony Xperia Pro: edini telefon za video producente

Pametni telefon za vidografe!

Zadnjič posodobljeno: :

Sony je ugtovil, da je lahko uspešen v svetu pametnih telefonov le, če izdela namenski telefon, ki bo reševal stiske določene izjemno ozke demografije. In prav na ta način si lahko razlioćimo novo Sony Xperia Pro. Telefon za video profesionalce. No tiste, ki ne snemajo s telefonom svojih video izdelkov.

Ampak najprej k popolnim osnovam. Xperia Pro, prvi Sonyjev pametni telefon s 5 G in ga lahko kupite za 2.499,99 USD. O dolarjih pišemo, ker cena za evropski trg ni znana, niti ni znano ali bo na voljo na tem trgu. Sony je ta pametni telefon usmeril na profesionalne uporabnike, tiste, ki se ukvarjajo videografijo in potrebujejo na svojem telefonu HDMI vhod, ki telefon spremenili v zunanji monitor kamere, hkrati pa lahko s povezavo 5G hitro nalaga posnetke v živo in s tem na nek način mobilno oddaja v eter.

Z izjemo zunanjega zunanjega vhoda HDMI in 5G podpore je strojna oprema Xperia Pro zelo podobna lanski Xperia 1 II. To pomeni, da jo poganja procesor Snapdragon 865 z 4000 mAh baterijo, na zadnji strani pa je idnetičen sistem kamer z 12-milijona slikovnih pik, telefoto objektivom ter ultraširokim objektivom. Xperia Pro vključuje tudi visok – beri. precej slok 6,5-palčni OLED zaslon z razmerjem stranic 21: 9, ki ga Sony definira kot 4K, dejansko pa ima ločljivost pod 4K in sicer 3840 x 1644.

Z 1200 dolarji je bila Xperia 1 II izjemno drag pametni telefon, cena Xperia Pro pa je več kot podvojena. Sony seveda argumentira vse skupaj z oznako PRO ter lastnostmi, ki so nujne za prenose v živo. To je povezljivost 5G in vhod HDMI.


Začnimo z vhodom HDMI, ki se nahaja na dnu telefona, kjer so vrata USB-C. Sony pravi, da lahko sprejme do 4K 60fps HDR video prenosa in bi moral delovati z vsemi kamerami, ki imajo izhod HDMI .

V praksi to pomeni, da lahko Xperia Pro na primer povežete z izhodom HDMI fotoaparata in z njenim večjim zaslonom dobite jasnejši pogled na vse, kar se snema ali fotografira. Za lažje kadriranje lahko povečate sliko, prikazano na zaslonu, ali prekrijete zaslon z mrežnimi črtami.

Še posebej zanimiva je povezljivosti 5G Xperia Pro, ki ji omogoča, da deluje kot povezava za pretakanje v živo za vaš fotoaparat, poleg tega da je zunanji monitor. Xperia Pro lahko posname posnetke z vhoda HDMI neposredno na YouTube in podpira StreamLabs in StreamYard za pretakanje na druge platforme, kot sta Twitch in Facebook Live. Torej odlično orodje za vlogerje.

Telefon podpira pod-6GHz in mmWave 5G, Sony pa trdi, da ima vgrajeno edinstveno štirismerno antensko mrežo mmWave, ki izjemno poveča sprejem ter tako pretok podatkov. Obstaja tudi vgrajena aplikacija za ponazoritev omrežja, ki jo lahko dodelite bližnjični tipki, da boste lažje našli najboljši položaj za sprejem signala. Upamo, da so Sonyjeva programska in strojna oprema dovolj za ublažitev težav mmWave ter z omejeno pokritostjo.

Sony poudarja, da gre za napravo za profesionalne uporabnike, njena cena v višini 2.499,99 USD pa to naredi bolj očitno kot kdaj koli prej.

Dodatne Informacije

sony.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Samsung predstavil nova Galaxy A52 in A72: telefona srednjega razreda s kopico inovacij