Sony Xperia XZ2 Premium: nova Xperia z izpopolnjeno dvojno kamero

Sony Xperia XZ2 Premium

Po tem, ko je Sony pred nekaj manj kot dvema mesecema na MCW v Barceloni razkril model Xperia XZ2, je tokrat luč sveta uzrla Xperia XZ2 Premium. V čem je novi pametni telefon boljši od predhodnika?

Na prvi pogled med obema telefonoma ni večjih razlik, saj imata podoben dizajn. Je pa XZ2 Premium zmogljivejši, ko govorimo o zaslonu, kameri, bateriji in drugih specifikacijah.

XZ2 Premium navdušuje s 5,8-palčnim 4K-zaslonom, kar je vsekakor občuten napredek od 5,7-palčnega zaslona Full HD+, ki ga ima XZ2. Oba modela omogočata ogled videoposnetkov v tehniki HDR. Vgrajen imata novi vibracijski sistem, ki bo pripomogel k temu, da bo vaša multimedijska izkušnja zares popolna.

Največja razlika med napravama se skriva v kameri. XZ2 Premium je prvi Sonyjev telefon, ki na zadnji strani ponuja dve kameri. Pri ustvarjanju posnetkov bosta sodelovala barvni senzor z ločljivostjo 19 MP in črno-beli senzor z ločljivostjo 12 MP.

Novi Xperia XZ2 Premium ponuja dve odlični kameri.
Novi Xperia XZ2 Premium ponuja dve odlični kameri.

Še posebej neverjetno je, da lahko optična stabilizacija slike pri XZ2 Premium doseže kar 51 200 ISO. Slikovni procesor AUBE združuje podatke iz obeh senzorjev, pohvali pa se lahko predvsem s tem, da ustvarja kakovostne fotografije pri slabi svetlobi.

Sistem kamer bo omogočal uporabo posebnih načinov za ustvarjanje portretnih in črno-belih fotografij. Nekoliko presenetljivo je, da bosta ti dve funkciji na voljo šele ob posodobitvi operacijskega sistema.

Oba telefona lahko počasne posnetke zajemata v frekvenci 960 slik na sekundo. Izboljšana je tudi sprednja kamera. XZ2 Premium selfi posname v ločljivosti 12 MP, medtem ko je XZ2 zmožen to storiti v ločljivosti 5 MP.

Med drugim XZ2 Premium ponuja več prostora na bralno-pisalnem pomnilniku – 6 GB – in večjo zmogljivost baterije, ki je 3540 mAh.

XZ2 Premium bo kupcem na voljo na začetku letošnjega poletja. Cena za zdaj še ni znana. Glede na to, da je za XZ2 treba odšteti 799 evrov, je moč pričakovati, da bo XZ2 Premium stal blizu 1000 evrov.

Galerija – Sony Xperia XZ2 Premium

Dodatne Informacije

Več informacij:
sonymobile.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Samsung Galaxy A52 5G je naslednik najbolj zaželenega Android telefona na svetu