fbpx

Sony ZV-E1: je najboljša kamera za video ustvarjalce vsebin na TikTok ter YouTube

S 4K 120 sličicami na sekundo in funkcijami, ki jih poganja AI, je ZV-E1 za resne video ustvarjalce

Sony ZV-E1
Foto: Sony

Sony Electronics je pravkar objavil svoj najnovejši dodatek v ponudbi kamer ZV vlog: ZV-E1. ZV-E1, zasnovan z mislijo na profesionalne ustvarjalce videa, se ponaša s slikovnim senzorjem polnega formata z ločljivostjo 12 MP, Sonyjevim najnovejšim mehanizmom za obdelavo slik BIONZ XR in namensko procesno enoto AI (umetna inteligenca). Združljiv je tudi z več kot 70 objektivi Sony E-mount in ponuja napredne tehnologije za zajemanje kinematografskih slik z bogatimi barvami, nizkim šumom in visoko natančnostjo.

Sony ZV-E1 je najbolj kompakten in lahek fotoaparat polnega formata z izmenljivimi objektivi na svetu, zaradi česar je zelo mobilen in vsestranski. S prefinjenim delovanjem in funkcijami daje video ustvarjalcem največjo ustvarjalno svobodo in možnost ustvarjanja video vsebin na najvišji ravni. Pri Sony so res poslušali ustvarjalce in njihove predloge poizkusili vmestiti v izjemno napravo, ki bo iz še tako velikega začetnika v video ustvarjanju naredila profesionalca. Končno v kamere prihaja inteligenca iz pametnih telefonov. In ta bo igro dvignila na višji nivo. Sony pa je odru zanimiv segment, kjer je največ potencialnih uporabnikov njihovih naprav in končno zapolnil največjo nišo v foto industriji. Nišo, ki jo ignorirajo prav vsi. Poglejmo!

Namenska kamera za ustvarjanje vsebine ima 35-milimetrski senzor CMOS Exmor R polnega formata z osvetlitvijo od zadaj, s približno 12,1 milijona efektivnih slikovnih pik, ki zagotavlja visoko občutljivost, nizek šum in čudovit bokeh. Z do osemkrat večjo procesorsko močjo od prejšnjih procesorjev Sony novi mehanizem za obdelavo slik BIONZ XR izrazito izboljša zmogljivost visoke občutljivosti, upodabljanje gradacije, barvno reprodukcijo, delovanje z nizkim šumom in več.

Foto: Sony

Zajem videa / Sony ZV-E1

ZV-E1 ponuja visokokakovostno snemanje videoposnetkov 4K (QFHD) s polnim odčitavanjem slikovnih pik pri 10-bitnem razmerju 4:2:2, brez potrebe po združevanju slikovnih pik, in z zelo visoko hitrostjo za minimiziranje rolling shutter. Uporabniki lahko celo nadgradijo s 4K 60p na 4K 120p prek Creators’ Cloud za izjemno gladke 5x (največ) počasne posnetke. Neposredno predvajanje videa v počasnem ali hitrem gibanju v načinu S&Q se ponaša z izjemno kakovostjo slike.

ZV-E1 lahko ustvari izstopajočo vsebino s Cinematic Vlog Settings, intuitivnim načinom za zajemanje prizorov s kinematografskim videzom igranih filmov. Z izbiro ustreznega videza, razpoloženja in hitrosti prehoda AF lahko vsak ustvari kinematografski posnetek, ki se idealno ujema s prizorom in ustvarjalnim namenom. Splošni kinematografski občutek je dodatno izboljšan s hitrostjo sličic 24 sličic na sekundo in širokozaslonskim razmerjem stranic Cinemascope (2,35:1).

Za resnično kinematografski videz ima ZV-E1 S-Cinetone, edinstveno Sonyjevo funkcijo, ki lahko ustvari kinematografski videz neposredno iz fotoaparata brez naknadne obdelave. S-Cinetone, ki temelji na Sonyjevi tehnologiji Cinema Line, zagotavlja naravne srednje tone, ki so bistveni za zdravo barvo kože in zagotavlja kinematografsko kakovost.

Foto: Sony

AI nadomešča snemalca s pametnimi funkcijami / Sony ZV-E1

ZV-E1 ima tudi vrsto funkcij, ki jih poganja umetna inteligenca, ki ustvarjalcem »enočlanske ekipe« omogočajo snemanje resničnih posnetkov, ki so jih posneli sami, brez potrebe po drugem snemalcu. Procesna enota z umetno inteligenco uporablja podatke obrazca subjekta za natančno prepoznavanje gibanja, kar omogoča AF s prepoznavanjem v realnem času, ki lahko celo razlikuje med več subjekti, ki imajo različne drže, in prepoznavanje posameznih obrazov, tako da je zanesljivost sledenja dosežena v zahtevnih situacijah, kot je obraz subjekta. je nagnjen, v senci ali osvetljen od zadaj. Poleg človeka in živali procesorska enota AI zdaj omogoča prepoznavanje motivov ptic, žuželk, avtomobilov/vlakov in letal, kar zagotavlja še večjo prilagodljivost in zanesljivost pri snemanju fotografij in videoposnetkov.

Sony ZV-E1 ima tudi sledenje v realnem času na osnovi umetne inteligence, ki ga je mogoče aktivirati tako, da določite motiv in do polovice pritisnete sprožilec. Kamera bo nato samodejno sledila motivu, uporabniku pa pustila, da se osredotoči na kadriranje in kompozicijo.

Druga pomembna značilnost ZV-E1 je samodejno kadriranje za video na osnovi umetne inteligence, ki je idealno za snemanje intervjujev, glasbenih nastopov, kuhanje in še veliko več. Funkcija samodejnega kadriranja uporablja tehnologijo za prepoznavanje subjektov, ki temelji na AI, za samodejno obrezovanje okvirja na želeno raven uporabnika, pri čemer subjekt med snemanjem videa ostane na vidnem mestu. Tudi ko je kamera na primer nameščena na stojalu, se kadriranje nenehno prilagaja, tako da je posneti posnetek videti, kot da subjektu sledi izkušen operater kamere, kar je idealno za scenarij snemanja ene osebe.

Izjemna stabilizacija / Sony ZV-E1

ZV-E1 se ponaša tudi s kompaktno 5-osno stabilizacijsko enoto in žiroskopskimi senzorji z optimiziranimi algoritmi, ki dosegajo do 5,0-stopenjsko stabilizacijo. Stabilizacija slike v ohišju fotoaparata zagotavlja učinkovito stabilizacijo s široko paleto objektivov, vključno z objektivi E-mount, ki ne vključujejo lastne stabilizacije. Stabilizacija dinamičnega aktivnega načina je približno 30 % učinkovitejša od tistega, ki ga omogoča aktivni način, zaradi česar je snemanje gladkih in stabilnih posnetkov med premikanjem za drzen, dinamičen izraz lažje kot kdaj koli prej.

Nakup kamere Sony ZV-E1 pri največjem trgovcu

Zadnja posodobitev 2023-04-29 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Odličen zvok / Sony ZV-E1

S svojimi naprednimi zvočnimi funkcijami je ZV-E1 odlično orodje za zmagovalno ustvarjanje vsebin. Kamera ima visoko zmogljiv mikrofon s 3 kapsulami s spremenljivo usmerjenostjo za optimizacijo jasnih in ostrih zvočnih posnetkov. Na voljo so nastavitve usmerjenosti spredaj, v vseh smereh in zadaj, ki se ujemajo z različnimi okolji, kamera pa prvič samodejno preklopi v smer v skladu s prepoznavanjem obraza, tako da lahko uporabniki preprosto naredijo optimalne posnetke. Kamera vključuje tudi nastavek za več vmesnikov (MI) z digitalnim zvočnim vmesnikom ter priključkoma za mikrofon in slušalke, ki ponujajo razširjene zvočne zmogljivosti. Fotoaparatu je priloženo vetrobransko steklo, ki lahko znatno zmanjša hrup pri fotografiranju v vetrovnih razmerah.

Ustvarjanje časovnih zamikov v fotoaparatu je še ena odlična lastnost ZV-E1, ki uporabnikom omogoča snemanje zaporedij videoposnetkov s časovnimi zamiki, kot so gibanje oblakov, ljudi, mest in drugih počasi spreminjajočih se subjektov na edinstveno ekspresiven način. Interval osvetlitve lahko nastavite od 1 sekunde do 60 sekund, kar olajša stiskanje počasnega dogajanja v prijetne sekvence s časovnim zamikom. Na voljo je tudi intervalno fotografiranje, ki se uporablja za zajemanje posameznih fotografij v intervalih, daljših od 60 sekund.

ZV-E1 je bil zasnovan za enostavno uporabo s stranskim odpiranjem, 3-palčnim LCD zaslonom z ločljivostjo 1,07 Mdot za enostavno spremljanje, funkcijo na dotik med snemanjem ter razporeditvijo nadzora in oprijemom, optimiziranim za ustvarjanje vsebine. Nova kamera ima neprekinjeno napajanje za podaljšano snemanje s Sonyjevo visoko zmogljivo baterijo Z in USB PD (Power Delivery), ki podpira hitro polnjenje. ZV-E1 ima tudi zasnovo, odporno na prah in vlago.

ZV-E1 bo na voljo maja 2023 pri različnih Sonyjevih pooblaščenih prodajalcih po predvideni maloprodajni ceni 2.199,99 USD (2.029,00 EUR) in 2.999,99 CAN. Na voljo je tudi različica kompleta, ki vključuje kompaktni objektiv polnega formata 28–60 mm F4,5–5,6 z zoomom po ocenjeni maloprodajni ceni 2499,99 USD in 3399,99 USD za CAN.

Sony ZV-E1 impresivna kamera, ki zagotavlja izjemno video zmogljivost, napredne funkcije in izjemno mobilnost, zaradi česar je odlično orodje za video ustvarjalce, ki želijo svojo vsebino dvigniti na višjo raven.

Nakup kamere Sony ZV-E1 pri največjem trgovcu

Zadnja posodobitev 2023-04-29 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Dodatne Informacije

Vsenina lahko vsebuje partnerske povezave!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.