fbpx

Novi Renault Espace 2024: nova podoba ikoničnega enoprostorca

2024 Renault Espace; Foto: media.renault.com

Renault je priznano ime v avtomobilski industriji, njihov model Espace pa je dolgoletna ikona med enoprostorci. Espace prevaža družine v Evropi že od leta 1984 in je bil priljubljena izbira za ljudi, ki iščejo prostorno in praktično vozilo. Renault Espace je od svojih začetkov prehodil dolgo pot, najnovejši model šeste generacije pa bo nadaljeval s to tradicijo. Poglejmo, kaj ponuja novi Renault Espace 2024.

Novi Renault Espace 2024 se oblikovno razlikuje od svojih predhodnikov. Opušča vse poteze enoprostorca in prevzema slog, ki je bolj podoben priljubljenim križancem. V bistvu gre za različico kompaktnega križanca Austral z dolgo medosno razdaljo z nekaj manjšimi spremembami dizajna. Novi Espace je 14 centimetrov krajši in 215 kilogramov lažji od svojega enoprostornega predhodnika. Prav tako se pelje 32 milimetrov nižje in ima prostornejšo tretjo vrsto, naročite pa ga lahko tudi s samo petimi sedeži.

2024 Renault Espace; Foto: media.renault.com

Prostornina prtljažnika se spreminja od 159 litrov z vsemi sedmimi nameščenimi sedeži do zajetnih 1.818 litrov v konfiguraciji s petimi sedeži z zloženo drugo vrsto. Za manjše predmete je po vsej kabini na voljo dodatnih 39 litrov prostora za shranjevanje. Da bo potniška kabina še bolj prostorna, se lahko kupci odločijo za masivno stekleno streho, ki meri 1,33 x 0,84 metra.

Renault Espace 2024 je na voljo v treh nivojih opreme: Techno, Iconic in najbogatejši Esprit Alpine. Celo osnovni model ima 12,3-palčno digitalno instrumentno ploščo in 12-palčni zaslon na dotik, 9,3-palčni projecirni zaslon pa je na voljo proti doplačilu. Vašim napravam ne bo nikoli zmanjkalo moči, saj sta poleg brezžične polnilne plošče in para 12-voltnih vtičnic za vsako vrsto na voljo še dva vhoda USB-C.

2024 Renault Espace; Foto: media.renault.com

Novi Espace poganja 1,3-litrski bencinski motor s turbopolnilnikom, v obliki polnega hibrida s parom elektromotorjev. Trivaljni agregat zmore 131 konjskih moči in 205 njutonmetrov navora, glavni električni motor pa 68 konjskih moči in 205 njutonmetrov navora. Drugi e-motor deluje kot zaganjalnik s 25 konjskimi močmi in 50 njutonmetri navora. Renault pravi, da ima voznik skupaj na voljo 199 konjskih moči. Pri Renaultu trdijo, da so s prevzemom hibridnega pogonskega sklopa porabo goriva zmanjšala za kar 40 odstotkov, na vsega 4,7 litra/100 km.

2024 Renault Espace; Foto: media.renault.com

Poleg bolj izpopolnjenega večvodilnega zadnjega vzmetenja ima Espace v primerjavi z večino običajnih športnih terencev v svojem segmentu še enega asa v rokavu. Ponaša se s krmiljenjem zadnjih koles, ki skrajša obračalni krog na Cliovih 10,4 metra. Pri višjih hitrostih se zadnja kolesa za večjo stabilnost usmerijo do ene stopinje v isto smer kot sprednja kolesa. Novega Renault Espace bo mogoče naročiti že to pomlad.

Dodatne Informacije

renault.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.