fbpx

Elon Musk prehitel Baracka Obamo kot najbolj sledena oseba na Twitterju

Foto: Kolaž

Bilijonar Elon Musk je prehitel nekdanjega predsednika Baracka Obamo kot najbolj sledeno osebo na Twitterju. Po podatkih o številu sledilcev, ki so navedeni na njunih Twitter profilih, ima Musk trenutno 133.068.709 sledilcev, medtem ko jih Obama ima 133.042.819.

Muskov nakup Twitterja za 44 milijard dolarjev je nedvomno pripomogel k temu, da se je njegovo število sledilcev hitro povečalo in prehitelo Obamo. Twitterjev šef je lani junija dosegel 100 milijonov sledilcev, številka pa se je v mesecih, ki so sledili, samo še povečevala.

Med objavami naključnih in včasih tudi žaljivih memov Musk uporablja svoj račun za komuniciranje različnih sprememb na Twitterju. S svojimi sledilci je opravil tudi ankete o nekaterih pomembnih odločitvah, kot je na primer vprašanje, ali naj Donald Trump spet dobi dostop do platforme, ali pa bi moral Musk odstopiti kot izvršni direktor Twitterja.

Muskovo objavljanje vsebin se bistveno razlikuje od Obamovega, ki svoj račun predvsem uporablja za promocijo pomembnih družbenih tem in izpostavljanje nekaterih dosežkov, ki jih je dosegel kot predsednik ZDA. Podobno velja za Justina Bieberja in Katy Perry, ki zasedata tretje in četrto mesto na seznamu najbolj sledenih oseb na Twitterju.

A vseeno moramo priznati, da je Musk najbolj zabaven med vsemi in tudi zato vreden sledenja. Njegove misli, pa sicer ne ugajajo vsakemu, kar je na nek način tudi prav! V sodobni družbi mora obstajati pravica do vsakršnega mnenja.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.