fbpx

Stol iz recikliranih ribiških mrež: za trajnostni razvoj in čiste oceane

Plastika iz morskih odpadkov ne ogroža le zdravja naših morij in obal, temveč tudi naše gospodarstvo in skupnost. Težava plastike je v tem, da v naravi nikoli ne »izgine«, ampak se zbira v okolju, zlasti v oceanih. Vsako leto številni delfini in tjulnji končajo v izgubljenih ribiških mrežah, v njih pa ostanejo tudi večji kosi plastičnih odpadkov, ki bodo stoletja onesnaževali morsko dno in ocean. Ali ste vedeli, da razgradnja plastične steklenice traja približno 500 let.

JYSK je predstavil novo serijo izdelkov, ki temelji na recikliranih materialih. V njej izstopa stol SADBJERG, izdelan iz recikliranih ribiških mrež. Vrtni stol je izdelalo podjetje SCANCOM iz skupine Lars Larsen, katere del je tudi JYSK. Stare ribiške mreže, ki ne služijo več svojemu namenu, se odkupijo v pristaniščih, s čimer se neposredno preprečuje, da bi jih odvrgli v ocean. Nato mreže v reciklažnih centrih pretvorijo v dragoceno reciklirano surovino, iz katere je izdelan vrtni stol.

Konstrukcija stola je izdelana iz aluminija, zaradi česar je zelo trpežen, lahek in odporen na vse vremenske razmere. Zlasti zanimiva je njegova funkcionalna zasnova, tako da ga je po prenehanju uporabe enostavno razstaviti, vsako od njegovih komponent pa ustrezno reciklirati.

Dodatne Informacije

jysk.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!