fbpx

Suunto Spartan Ultra: osebni trener za avanturiste in ekstremne športnike

Potrebujete neustrašno uro? Takšno, ki v primerjavi z drugimi urami za merjenje telesnih aktivnosti zmore več v slabših pogojih. Uro, ki je trdoživa in se lahko z njo potopite do 100 metrov pod gladino morja. Takšno, ki zmore zmeriti več kot 80 različnih športov. Uro, ki pritiče avanturistom. Potem je Suunto Spartan Ultra prava izbira. Imeli smo jo na testu!

Ura Spartan Ultra nosi ime neustrašnega naroda in prav taka je tudi njena narava in osnovni namen. Ura je namreč namenjena najzahtevnejšim športnim navdušencem in avanturistom, ki potrebujejo vzdržljivo sopotnico in orodje za natančno spremljanje treningov in svojih dosežkov. Suunto tako predstavlja novo kolekcijo multišportnih GPS-ur – Spartan Ultra, ki premorejo barvni zaslon na dotik, navigacijo poti, barometer in kompas. Vsaka ura je ročno izdelana na Finskem in je plod visokega inženirstva. Ura seveda zdrži vse mogoče vremenske vplive, med njene najvidnejše lastnosti pa moramo uvrstiti vodotesnost do globine kar 100 metrov.

Suunto Spartan Ultra je sicer športna, a lahko tudi precej elegantna ura.
Suunto Spartan Ultra je sicer športna, a lahko tudi precej elegantna ura.

Zunanjost ure je lična in na otip se čuti kakovost uporabljenih materialov. Krožni obroč okoli zaslona na dotik je masiven in tako kot ščit antičnega borca varuje zaslon pred poškodbami. Ura je na roki ravno prav velika oziroma spada med večje tovrstne ure. A vseeno njena velikost ni moteča. Vse skupaj je precej skladno. Zanimiv je tudi “allways on” prikazovalnik, ki je sicer v normalni nastavitvi svetlosti nekoliko slabše viden. Zato sem si ga vselej nastavljal na najvišjo možno stopnjo.  V kolikor boste uro nosili vsak dan, vsekakor ne boste imeli težav z estetiko do takrat, ko boste morali skočiti v ekstremno ozek moder ali bel ovratnik. Takrat bo tovrstna športna ura na roki izpadla nekoliko zunaj konteksta. A na srečo v življenju dinamičnih in športnih avanturistov ni veliko takšnih trenutkov.

Barvni zaslon testne ure je prepričal z dobro odzivnostjo, čeprav je potrebnega nekaj privajanja na delo z njim. Prav tako samo upravljanje z uro zahteva nekaj minut treninga, a ko boste dojeli sistem menijev, bo vse enostavno. Ura omogoča spremljanje kar 80 prednastavljenih športov, za katere ponuja ustrezne športne meritve. To pomeni, da zna za vsak šport predvideti porabljene kalorije in ga tako vrednotiti z več vidikov. S pomočjo vgrajenega barometra, kompasa in že omenjenega GPS-a pa postane odličen spremljevalec vaših treningov.

Svoj napredek lahko spremljate prek spletne strani, kjer umetna inteligenca  postane vaš osebni trener. Spremljajte svoj napredek prek analize najboljših osebnih rezultatov in trenirajte pametneje z vpogledom v treninge drugih. S pomočjo toplotnih zemljevidov (heat-map) odkrijte nove poti in pustite uri, da vas vodi po neznanem terenu. Kmalu pa bo na voljo tudi izboljšana aplikacija za pametne telefone, ki trenutno še ne vsebuje vseh želenih funkcij, a pri predstavniku za Suunto Slovenija zagotavljajo, da bo na voljo zares kmalu. Takrat bo ura seveda avtomatično pretočila podatke treninga na vaš pametni telefon in v nadaljevanju podatke delila s spletno aplikacijo. Ta bo nato analizirala obremenitve, počitek in okrevanje, spremljanje napredka in vam tako omogočala tudi načrtovanje treningov. Svoje rezultate pa boste lahko primerjali s podobno skupino športnikov in s tem spremljali svoj napredek.

Sunnto Spartan Ultra
Sunnto Spartan Ultra

Suunto Spartan Ultra je pametna ura za športnike, pri tem pa je treba poudariti, da tega ne gre mešati s klasičnimi pametnimi urami.  Če torej potrebujete osebnega digitalnega trenerja za trening triatlona, ste maratonec ali maratonka oziroma športni avanturist, morate na zapestju nositi svojo uro Spartan Ultra.

Dodatne Informacije

Več informacij:
suunto.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!